Full suksess med Bergans "Tour de sy"

De dyktige syerskene holdt koken hele dagen!
De dyktige syerskene holdt koken hele dagen! Foto: Katrine Tellsgård

I dag, fredag 9.august, rullet Bergans sin systue på hjul inn foran vår butikk og tursenter, klare til å sy og reparere turtøy- og utstyr for å gi det lengre liv. 

Bergans er på sy-tour gjennom Sør-Øst Norge, og tok altså turen innom Skien i dag, før turen går videre til Arendal og Kristiansand. De starta touren i Oslo og fram til i dag var det Ski og Kongsvinger som sto for rekorden innen antall innleverte plagg. 

Sy-teamet har stått på fra 11 til 16 og sørga for en hel del mindre kleskasting. Ei som var innom fortalte at hun hadde fått fiksa en sekk som hun egentlig var på vei til å kaste, siden hun selv ikke klarte å fikse den. 

- Det er veldig fint at Bergans gir alle en mulighet til å få sine ting reparert, siden det nok er mange som ikke klarer det selv, understreker Madeleine Thiis Vestrheim, leder for DNT ung Telemark. 

I løpet av dagen ble det levert rundt 60 plagg til sy-bilen. 

- Det har vært travelt, forteller en av Bergans sine syersker, Hedda Marie Bay. 

- Bra travelt, skyter medsyerske, Marie Kristine Standeren inn. 

De to jentene går til vanlig på motefagskolen, Esmod, men er i sommer på sy- og fikseturné med Bergans.

I tillegg til den mobile reparasjonsstua til Bergans stilte DNT ung Telemark med bruktmarked, DNT ung Gautefall med vaffelsteking og DNT Telemark med informasjon om foreninga. I tillegg kunne alle som kom innom prøve både slakk line og kubbspill. Det ble mange fine samtaler i sy-køen og ved standene, og ikke minst briljerte været.

Madeleine og DNT ung-gjengen synes det er fint å kunne bidra til at flere kunne finne nye, brukte skatter og selge det man selv ikke får brukt mer i stedet for å kaste og kjøpe nytt.

- Vi må alle bli mer miljøbevisste, presiserer Madeleine.

DNT ung er foregangspersoner, både i DNT og generelt, når det gjelder holdningsendringer og inspirasjon til å få alle til å bli mer miljøvennlige. I 2016 laga de "Miljøvettreglene" som blant annet skal minne oss på at det er opplevelsen som er viktig, ikke utstyret.