Trenger du noe gammelt nytt?

Foto: Solveig Rauan Holten

Har du skapet fullt av turklær som ikke passer lenger? Ta dem med til tursenteret vårt i Skien, og heng dem på bruktstativet! Der  finner du kanskje også noen nye brukte skatter?

BRUKT, MEN GODT NOK

Nordmenn er verstinger når det kommer til bruk og kast av klær. Ved å ta med dine gamle turklær til vårt bruktstativ, kan du gi dem lengre liv og samtidig tjene en liten slant. I tillegg kan du selv finne turklær du trenger. Retningslinjene er enkle: 

- Ta med dine gamle turklær til tursenteret vårt.

- Vis dem til oss på tursenteret, så hjelper vi til med å estimere pris.

- Fyll ut en lapp med ditt telefonnummer, samt informasjon om plagget.

- Motta penger via Vipps når noen kjøper ditt plagg.

Om du finner noe du har lyst på selv, sjekker du lappen som henger på plagget og Vippser rett beløp til telefonnummeret som har blitt oppgitt.  


Du trenger ikke det nyeste utstyret for å få en god turopplevelse! Dette har DNT ung tatt tak i. Siden DNT ung, sammen med POW, utvikla Miljøvettreglene i 2016, har det dukket opp mange gode tiltak. Blant dem er Grønn Fredag - et motsvar til Black Friday, og bruktstativet her i tursenteret i Torggata 15 i Skien. 


Foto: Solveig Rauan Holten

Gjør som DNT ung og POWs miljøvettregler sier:

#2 Sats på opplevelser, ikke utstyr

«Turutstyr trenger ikke være nytt for å gjøre nytta si. Kjøp brukt, lån av venner, og ta godt vare på det utstyret du har så det holder år etter år. Fyll sportsboden med gode minner, ikke fancy utstyr. La utstyret være et virkemiddel for gode opplevelser, men husk at utsikten ikke blir bedre med årets modell av skalljakka. Kjøper du mindre, og brukt, sparer du både miljøet og lommeboka.»

Skrevet av Katrine Tellsgård 13. august 2019