Vi har fått oss bruktstativ!

Nå kan du selge gamle turlær og finne nye, brukte skatter på vårt tursenter i Skien.
Nå kan du selge gamle turlær og finne nye, brukte skatter på vårt tursenter i Skien. Foto: Katrine Tellsgård

Finn fram turklærne som ikke passer lenger! Nå kan du selge dine gamle plagg og finne nye, brukte skatter på vårt tursenter i Skien. Pengene går direkte til eier av plagget med Vipps.

Du trenger ikke det nyeste utstyret for å få en god turopplevelse! Dette har DNT ung tatt tak i. Siden DNT ung, sammen med POW, utvikla Miljøvettreglene i 2016, har det duket opp mange gode tiltak. Blant dem er Grønn Fredag - motsvar til Black Friday, samarbeid med Bergans sin tour de sy - for å gi turklær lengre liv og bruktstativet som nå har rulla inn på vårt tursenter Nedre Hjellegate 2 i Skien. 

BRUKT, MEN GODT NOK

Nordmenn er verstinger når det kommer til bruk og kast av klær. Ved å ta med dine gamle turklær til vårt bruktstativ, kan du gi dem lengre liv og tjene en liten slant. I tillegg kan du selv finne turklær du trenger. Retningslinjene er enkle: 

- Ta med dine gamle turklær

- Vis dem til oss på tursenteret, så hjelper vi til med å estimere pris

- Fyll ut en lapp med ditt telefonnummer og informasjon om plagget

- Motta penger via Vipps når noen kjøper ditt plagg

Om du finner noe du har lyst på selv, sjekker du lappen som henger på plagget og Vippser rett beløp til telefonnummeret som har blitt oppgitt.  

Foto: Katrine Tellsgård

Gjør som DNT ung og POWs miljøvettregler sier:

#2 Sats på opplevelser, ikke utstyr

«Turutstyr trenger ikke være nytt for å gjøre nytta si. Kjøp brukt, lån av venner, og ta godt vare på det utstyret du har så det holder år etter år. Fyll sportsboden med gode minner, ikke fancy utstyr. La utstyret være et virkemiddel for gode opplevelser, men husk at utsikten ikke blir bedre med årets modell av skalljakka. Kjøper du mindre, og brukt, sparer du både miljøet og lommeboka.»

Skrevet av Katrine Tellsgård 13. august 2019