Kveldsvandring på Sandøya

Mineutstyr fra Krigens dager.
Mineutstyr fra Krigens dager. Foto: Lars Tore Grimsland
Odd informerer om Sandøya.
Odd informerer om Sandøya. Foto: Lars Tore Grimsland

Bamble Turlag arrangerte kveldsvandring på Sandøya onsdag 14. august med godt oppmøte og gode historier underveis. 

Tekst: Lars Tore Grimsland

Turens kjentmann/turleder var Odd Nakkestad og han hadde mange artige historier å fortelle de 26 deltakerne. Fra "kommunebrygga" vandret vi sydover forbi båthavna og mot Strandstua. Dette er et forsamlingshus og Kjell Øystein Eriksen viste oss rundt i lokalet. Dette er et fantastisk lokale med mye historie i veggene og pusset opp og vedlikeholdt av lokale ildsjeler.

Strandstua kan leies til forskjellige arrangementer. Ved Strandstua er det også et minnesmerke bestående av utstyr for minesveiping samt rester av en mine fra krigen som ble sluppet fra fly på Sandøya. Deretter vandret vi videre til Marits "Stønt Kafe" som var åpen for servering. Marit kunne by på sveler, nybakte boller og kaffe. Dette var kveldens høydepunkt med servering i flotte omgivelser i perfekt vær. Deretter gikk turen videre forbi "Kina" via Montessoriskolen og tilbake til "kommunebrygga".

Odd kunne fortelle om Sandøya som et livskraftig samfunn med 340 helårsboende, egen skole, brannvesen, butikk og selvsagt "Stønt Kafe".

Stor takk til Odd og Marit Larsen Sandtangen for en perfekt turkveld.

Vi esøker Marits Stønt Kafé.
Vi esøker Marits Stønt Kafé. Foto: Lars Tore Grimsland
Vi nyter Stønt kaféens servering.
Vi nyter Stønt kaféens servering. Foto: Lars Tore Grimsland

Skrevet av Katrine Tellsgård 15. august 2019