Til Topps på Gleksefjell

31 blide folk klare for å bestige Gleksefjell.
31 blide folk klare for å bestige Gleksefjell. Foto: Odin Langslet

Lørdag 24. august gjennomførte Røde Kors Telemark og DNT Telemark sin årlige Til Topps-tur med 31 turglade deltakere.

Tekst og foto: Odin Langslet

Med på turen var folk fra Syria og Polen, Iran og Holland, Eritrea og Tyskland, Irak og Litauen og Libanon og Norge. Og sikkert flere til. Været var det aller beste og bussturen til Jønnbu gikk som en drøm. Eller nesten som en drøm. Bakkene opp til Lifjell ble for mye for en gammel buss. Heldigvis ble det satt inn erstatningsbuss, så en time forsinket kunne turen til Gleksefjell starte.

Etter ca. 1 ½ times gange i bratt terreng, noen liter svette og slitne bein ankom vi toppen og alle sorger var glemt. For utsikten var super, været var fortsatt godt og niste og Kvikk Lunsj smakte bedre enn noen gang.

Nedoverturen gikk som en lek. Og en liten overraskelse fikk vi også. Halvveis nede møtte vi nemlig et brudepar på vei oppover, i brudekjole og dress. Finsko var riktignok byttet ut med fjellstøvler, men turantrekket var ganske uvanlig! De var nok på jakt etter unike bryllupsbilder før selskapet skulle fortsette på Lifjellstua.

På Lifjellstua fikk også vi vår belønning i form av vafler, kaffe og te og en hyggelig avsluttende turprat, før turen gikk hjemover til Grenland i en nyreparert buss.

Skrevet av Katrine Tellsgård 27. august 2019