60 000 på søndagstur

Foto: Dag-Øyvind Olsen Djuvik

Rundt 60.000 nordmenn koste seg ute i naturen i dag,
og flere hundre av disse tok turen til arrangementene i Telemark. 

DNT melder om deltakerrekord på Kom deg ut-dagen og i Telemark var det mye liv i hele fylket. Hvert år, både vår og høst, arrangerer DNT Kom deg ut-dagen over hele Norge. I år var det 170 arrangementer totalt, og i Telemark feira store og små nasjonal turdag hele 10 steder. 

– Kom deg ut-dagen er en dag for alle uansett turerfaring, forteller Jenny Flobak, fagansvarlig for Barnas Turlag i DNT Telemark.

I løpet av dagen har alle som møtte opp på de forskjellige arrangementene i fylket fått prøve seg på aktiviteter som fisking, slakk line, natursti, dyrebesøk, spikking og grilling. I Porsgrunn fikk de storfint besøk da ordfører, Robin Kåss, tok turen i anledning at Barnas Turlag fyller 20 år i år. Han ble utfordret til et stylteløp før han serverte bursdagskake til alle deltagerne. Maskoten Turbo tok også turen til flere av dagens arrangementer, til stor glede for mange av de yngste barna. 

Takket være frivilligheten

De 170 arrangementene på landsbasis hadde ikke vært til uten den enorme frivillige innsatsen som er lagt ned - både gjennom hele dagen i dag og i ukene før. Lokalt har frivillige tatt ansvar, fått med seg en gjeng og stelt i stand både aktiviteter og turer for å gi både gamle friluftstravere og ferskinger en fin turdag.   

 Enkelt, men gøy

- Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Flobak.

På Kom deg ut-dagen er målet å vise flest mulig hvor enkelt det er å komme seg ut på tur, samt gi en smakebit på aktiviteter man selv kan gjøre når man er på tur. 

Se bilder fra dagen under. Flere bilder og saker vil komme til uka.

Skrevet av Katrine Tellsgård 1. september 2019