Bli med på Kom deg ut-dagen!

Foto: Jenny Flobak
Foto: Katrine Tellsgård

Søndag 1. september arrangeres Kom deg ut-dagen på 170 steder landet over. Her i Telemark
kan du bli med ut på tur hele 10 steder. Ta med familie og venner på årets beste utesøndag!

– Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring. Her treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter som fisking, slakk line, natursti, dyrebesøk, spikking og grilling, forteller Jenny Flobak, fagansvarlig for Barnas Turlag i DNT Telemark.

Det er stor variasjon når det kommer til innholdet i de ulike arrangementene. Barnas Turlag Seljord/Kviteseid inviterer til tur til Krokerroe-staulen hvor man kan hilse på både kuer, kalver og hester. Barnas Turlag Bamble byr på natursti og grilling i vannkanten i Krogshavn, mens Barnas Turlag Gautefall byr på topptur til Langmyrheia.

Startskuddet for friluftshøsten

Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap. Barnas Turlag lover en dag fylt med lek og moro ute i friluft.

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Flobak.

Rekordmange deltakere

Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. På landsbasis er det forventet 54.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag, noe som er deltakerrekord. DNT kan fortelle at det også har vært mange barnefamilier på tur på hyttene deres i sommer.

– Det er så bra at stadig flere får øynene opp for alle mulighetene det ligger i vårt eget land. Det å bruke tid med barna sine og utforske alt det fine og underlige som finnes i skog, mark, kyst og fjell, gjør dem glad i naturen. I år er det 13 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og voksne blitt inspirert til å nyte og lære mer om friluftsliv, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Se bilder fra Kom deg ut-dagen høsten 2018 her: 

Skrevet av Katrine Tellsgård 28. august 2019