Kom deg ut-dagen: Porsgrunn

Foto: Jenny Flobak

Ru ndt 400 store og små tok turen til Kattøya ved Olavsberget på Kom deg ut-dagen i Porsgrunn.

Barnas Turlag Porsgrunn hadde sammen med Porsgrunn og omegn turistforening gjort klart til en storslagen Kom deg ut-dag. Værgudene spilte på lag og mange hundre tok turen ut.

Det var merket løype med natursti fra Olavsberget og ut til gapahuken på Kattøya.Vel fremme ventet det både pølser og popcorn til deltagerne.

De ivrigste hadde overnattet i hengekøye fra dagen før. Marthe på 4 år hadde sammen med mamma Heidi Nafstad og hunden Pippi tilbragt en natt i naturen i forkant av Kom deg ut-dagen.

-Vi liker godt å være ute på tur, men kunne gjerne tenke oss å dra på tur sammen med flere, så da er turer i regi av Barnas Turlag et godt alternativ, sier mamma Heidi Nafstad. 

I år fyller Barnas Turlag 20 år og i den forbindelse kom ordfører Robin Kåss på storfint besøk. Han ble utfordret til et stylteløp før han serverte bursdagskake til alle deltagerne. Maskoten Turbo tok også turen til Kattøya, til stor glede for mange av de yngste barna. 

- Vi kan ikke si noe annet enn at det ble en suksess. Det krever litt innsats fra oss frivillige, men det er verdt det når vi ser hvor fornøyde folk er med arrangementet vårt, sier leder for Barnas Turlag Porsgrunn, Marit Augustinussen.

Skrevet av Katrine Tellsgård 1. september 2019