Ta turen til Sauheradfjellet

Sommerseter stall og foreningshytte
Sommerseter stall og foreningshytte Foto: Telemark Turistforening

Skien turlag har flere fine hytter i Sauherad som ligger å venter på deg. Du kan velge mellom booking av hele hytte eller bare en seng. Tiden nå er perfekt for sopp og bær i området, hvorfor ikke kombinere dette med en hyttetur? 

På Sommerseter er det to hytter, her kan du enten booke en seng i Stallen, eller dra en gjeng og booke hele foreningshytta som har 5 sengeplasser. Hytta taes vare på av en iverig dugnadsgjeng, og det merkes med engang du kommer inn på hyttene. Leier du foreningshytta får du også tilgang til bomnøkkelen og en liten båt som ligger på Eiangen. Les mer om Sommerseter

Skien turlag har også Solumhytta som ligger litt lengre opp i Luksefjell, her kan du låse deg inn med DNT nøkkelen. Har du hund kan du benytte anekset. Hva med en topptur i området? eller kanskje en tur videre til Skrimfjellet? Hytta ligger idyllisk til og regnes som områdes ukjente perle! 

På Svanstul ligger Flekkerhytta som du kan booke hele hytta, her finnes det 2 etasjer, hvor 2 etasje er med overnattingsmuligheter mens første etasje er et aktivitetssenter, med blant annet tilgang til lavvoer og kanoer. Her kan du booke en eller begge betasjene ettersom hva som er ditt behov. Obs. første etasje bookes enten via epost eller en telefon til tursenteret i Skien. 

Litt videre ligger Fugleleiken, denne hytta er for mange kjent som stoppestedet på vinterstid for en kakao/kaffe og vaffel når skiløypene er kjørt opp. Hytta ligger perfekt til for en topptur til Nare eller Ørnenute, og det er muligheter for overnatting i annen etasje hele året. Booke gjerne en seng eller lås deg inn med DNT nøkkelen og fin deg en ledig plass. Kanskje du alt nå har lyst å melde deg som vaffelvakt til vinteren? send oss en mail på telemark@dnt.no så hjelper vi deg med å finne en dato som passer for deg! Som vaffelvakt sover man gratis på hytta. 

Du ser hva som er ledig og booker deg enkelt inn på en eller flere av hyttene på nettbookingen HER.


Husk som medlem får en en redusert pris på oppholdet ditt :)

Er du ikke medlem? Det kan du enkelt bli ved å melde deg inn på nett eller komme innom vårt tursenter i Skien. 

Klikk her for alle medlemsfordelene.


Har du noen andre spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss i tursenteret i Skien. Vi hjelper til med dine spørsmål og har bekledningen og utstyret du trenger for en vellykket tur! 

Besøk oss i Nedre Hjellegate 2, 3724 Skien

Telefon: 35 53 25 55

E-post: telemark@dnt.no

Foto: Henriette Hack

Skrevet av Henriette Hack 7. september 2019