Regionalt samarbeid for fjellsportgruppene DNT Telemark og DNT Aust Agder.

Gjennom tildelte midler fra Erling Bjørstads stiftelsen fikk vi muligheten til et regionalt samarbeid mellom fjellsportgruppene i Aust Agder og Telemark. Helgen 5-7.juni møttes vi på Sigridnes camping i Åmli for nybegynnerkurs i klatring. 

Vi leide inn klatreinstruktører for denne helgen og kurset var for nybegynnere. Vi startet på grunnleggende nivå og med mange motiverte deltagere fikk vi en rask progresjon. Lørdagen ble primært brukt til gjennomgang av klatreutstyr, seler, knuter, tau og sikkerhet. Parvis øvde vi på klatring og sikring med topp tau, samt enkel klatring i vegg. Dagen etter ble det også øvd på rappellering, men høydepunktet ble turen opp Trogefjell  i den nye Via Ferrataen. Dette ble en stor utfordring og stort steg videre for deltagerne med opplevelse av klatring.

For det sosiale hadde vi felles måltider og grilling lørdagskvelden, noe som gjorde at vi også ble bedre kjent med hverandre. I tillegg hadde vi fjellsport quiz med flotte premier fra Bergans.

Begge fjellsportgrupper ønsker å utvide kompetansen i klatring og et videre samarbeid for utveksling av felles turer. Neste mulighet blir Gaustatoppen opp eggen, en tur i mye stein og noe klyving.

Vi ønsker å utvide fjellsportmiljøet i regionen med noen felles arrangementer. Derfor håper vi å kunne også til neste år gjenta dette grunnleggende klatrekurset slik at flere av våre medlemmer gjennom et felles kurs får introduksjon til klatring samt øvet på grunnleggende ferdigheter.

DNT fjellsportgruppene i Aust Agder og Telemark