Fugleleiken - barnefamilienes paradis

Nedenfor Fugleleiken finner du en fin, opparbeida bålplass. Her fra Kom deg ut-dagen i 2018.
Nedenfor Fugleleiken finner du en fin, opparbeida bålplass. Her fra Kom deg ut-dagen i 2018. Foto: Katrine Tellsgård

Den ubetjente turisthytta, Fugleleiken, ligger bare 2,8 km fra Svanstul parkering og er det perfekte turmål for barnefamilier. 

For mange er hytta et fast innslag som vaffelstopp i skisesongen, men dette er en flott plass også til fots, og nå på høsten kan Svanstul by på gode muligheter for å sanke skogens gull.

Fra og med 15. september oppheves bålforbudet og da kan fangsten tas med tilbake til hytta og tibredes i det fri, enten på bål eller på turisthyttas bålpanne, hvis man booker seg inn for en natt eller to. Trenger du utstyr til soppturen? Sjekk ut denne artikkelen eller kom innom oss på tursenteret i Skien.

Fugleleiken er altså ikke bare et perfekt dagsturmål. Her er det god plass til hele familien. Hytta har to etasjer, hvor 1. etasje fungerer som vaffelkafé på vinterstid, mens 2. etasje inneholder to soverom, med plass til 7 stykke tilsammen, en koselig stue og kjøkken med gasskomfyr. Klikk her for mer informasjon om hytta

Som DNT-medlem får du rabatt på overnatting. Se under for alle priser, hvor DNT-prisen er oppgitt først. 

Pris per seng:

  • Voksen (27 år og opp) kr. 275,- / kr. 390,-
  • Ungdom (13-26 år) kr. 135,- / kr. 390,-
  • Barn (4-12 år) kr. 0,- / kr. 195,-
  • Barn (0-3 år) kr. 0,- / kr. 0,-

En er ikke nødt til å booke plass på Fugleleiken, men kan gjøre dette om ønskelig. 4 av 7 senger på hytta er mulig å reservere om en ønsker å være sikker på å få sengeplass. Om en ikke booker, og det er fullt i sengene, vil en alltid få plass, enten på madrass eller gulv. På DNTs hytter er alle velkomne og alle får alltid plass.

Koselig stue i andre etasje.
Koselig stue i andre etasje.
Kjøkkenet i andre etasje.
Kjøkkenet i andre etasje.
Ett av to soverom.
Ett av to soverom.

Skrevet av Katrine Tellsgård 13. september 2019