Søndagstur med ekstra mening

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.
TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Foto: Johnny Syversen/TV-aksjonen

Nå er årets TV-aksjon like rundt hjørnet, og vi oppfordrer alle våre medlemmer til å dra på søndagstur med ekstra mening 20. oktober!

20. oktober går TV-aksjonen av stabelen, og vi håper mange tar turen ut med bøsse. Her har du mulighet til å kombinere søndagsturen med en god gjerning.

I år går TV-aksjonen til CARE og deres arbeid for å sikre kvinners rettigheter i noen av verdens mest sårbare områder. Årets innsamling skal bidra til at minst 400 000 kvinner får økonomisk frihet, frihet til å eie sin egen kropp og mulighet til å få sin stemme hørt. Kvinnene vil få opplæring i å starte egen bedrift, mulighet til å starte egne spare- og lånegrupper, få seksualundervisning, opplæring i mødrehelse og i politisk samfunnsdeltakelse.

TV-aksjonen har lang tradisjon i Norge, og illustrerer det dype engasjementet og medmenneskeligheten som ligger i den norske folkesjela. Siden oppstarten i 1974 har vi samlet inn over ni milliarder kroner til hjelp for mange millioner mennesker. Dette hadde ikke vært mulig uten det enorme apparatet av frivillige og samarbeidspartnere som hvert år engasjerer seg for den store dugnaden.

Lykke til og god tur!

Foto: Johnny Syversen/TV-aksjonen
Ikke mulighet til å gå med bøsse? Du kan gi bidrag fysisk og digitalt. Se mer på https://blimed.no/slik-kan-du-gi/
Ikke mulighet til å gå med bøsse? Du kan gi bidrag fysisk og digitalt. Se mer på https://blimed.no/slik-kan-du-gi/
20. oktober har du mulighet til å kombinere nærtur med en god gjerning.
20. oktober har du mulighet til å kombinere nærtur med en god gjerning. Foto: Elisabeth Fleseland

Skrevet av Katrine Tellsgård 27. september 2019