Med Kart og Kompass til Lårdalstigen

Utsyn til Bandak/Telemarkskanalen
Utsyn til Bandak/Telemarkskanalen Foto: Hamish More

Den innerste delen av Telemarkskanalen er omringet av ville, bratte fjell. Langs fjellkanten fra Dalen til Lårdal så er det en fantastisk turvei som byr på flere spektakulære og spennende opplevelser. 

Mye av turen går framme på fjellkanten opp til 800 meter over Telemarkskanalen. Langs denne ruta er det også en flott flora og geologien er helt spesiell. Her kan du finne sagnfigurene ”Risen og Gygri”, som står i stein frampå kanten av fjellet, eller betrakte Bandaksfjorden dypt under deg gjennom det storslotte ”Møyskrivet”. Gløstøylnuten er høyeste toppen på turen med sine 848 m.o.h. Utsikten over fjorden og fjellet rundt er både stort, vilt og vakkert.

Turen krever at du er i god fysisk form, og at du ikke er alt for mye plaget av høydeskrekk. Utstyrt med stødige fjellsko og en god nistepakke er dette en tur du vil huske med glede. Det er selvsagt mulig å gå den første delen av turen og snu tilbake til startpunktet. Du vil likevel få med deg flotte utsiktspunkter. 

Les mer om turen HER

Når du går tur i fjellet så er det alltid en fordel å ha med både kart og kompass på turen. Nedenunder ser du Amalie legge opp ruta til turen på kartet. Her bruker hun kartet Tokke 1:50 000, som har hele turruta til Lårdalstigen (kr 179,-/149,-), Kartmappe fra Ortlieb for å beskytte kartet slik at det varer enda lengre (kr 229,-/195,-) og kompasset Suunto A-10 (kr 170,- / 150,-). 

Ta gjerne kontakt med oss på tursenteret i Skien dersom du ønsker hjelp til å planlegge din høsttur i fjellet.

Foto: Ida Mikalsen

Priser er oppgitt som veiledende/medlemspriser.

Skrevet av Ida Carina Malmedal Mikalsen 20. september 2019