Bli med å feire det enkle friluftslivet

Gapahuken på Langto tur- og aktivitetsområde i Vrådal.
Gapahuken på Langto tur- og aktivitetsområde i Vrådal. Foto: Vegard Snaunes

27. september er er det verdens gapahukdag og vi oppfordrer alle til å ta med noen de er glad i på nærtur!

Verdens gapahukdag er merkedagen for det enkle og nære friluftslivet en gapahuk inviterer til. Det har blitt laga gapahuker i nærturområder rundt om i fylket, mange av disse på dugnad av dyktige frivillige. Hukene bidrar til å senke terskelen for å ta turen ut ved at de gir ly for vær og vind og er fine samlingspunkter for en pust i bakken eller et hyggelig måltid. Lyst til å bli med å feire det enkle og nære friluftslivet? Her er noen gapahuktips i Telemark:  

Gapahuken på Langto: Langto tur- og aktivitetsomåde er et helt nytt turområde i Vrådal med en flunkende ny gapahuk. Huken ligger i et flott område med både skogs- og toppturer rett i nærheten. Les mer om åpninga av gapahuken her

Gapahuken Raukleiv: denne gapahuken ligger ved Raukleiv skisenter, ca. 2 km fra Seljord sentrum. Det er både lett å parkere i området og fullt mulig å gå fra sentrum. 

Gapahuken ved Hvitsteintjenn: dette er et populært tuområde i Skiens vestmark. Her finner du en du en flott gapahuk med opparbeida bålplass. Denne kan en lett ta turen til med utgangspunkt fra blant annet Skien Fritidspark, Voldsveien og Tromemdalsvegen. Les mer om gapahuken her.

Gapahuken ved Hvtsteintjenn.
Gapahuken ved Hvtsteintjenn. Foto: Katrine Tellsgård

Gapahuken på Blåfjell: dette er en topp som grenser mot Siljan. I tillegg til å kunne smykke seg med tittelen som Ti-Topper, finnes det en koselig lukka gapahuk på toppen. Turen opp kan du starte ved Solvika camping. Hit er det mulig å ta bussen da det finnes et busstopp rett i nærheten. Sjekk ut tilbudet "ta bussen til bushen" herLes mer om gapahuken her.

Rubensplass i Siljan: her finner du en lett tilgjengelig gapauk som en både kan gå og trille til. Med utgangspunkt fra Solvika Camping er det godt merka grusvei hele veien inn, og det tar ikke mer enn rundt 20 min å gå eller trille inn. I likehet med Blpfjellhuken er det mulig å starte turen ved Solvika og på den måten ta bussen til startstedet. Les mer om gapahuken her.   

Rubensplass i Siljan.
Rubensplass i Siljan. Foto: Katrine Tellsgård

Gapahuken på Langelandskollen (også kalt Kammerherrens utsikt): dette er en topp med vakker utsikt litt utenfor Skien. Her ligger det en lukka gapahuk og venter. Hit opp er det noe ulent og en del stigning, men det er godt skilta hele veien fra parkeringa 300m nord for krysset Hyniveien - Valebøveien. Les mer om gapahuken her.   

Tjennhuken i Drangedal: langs Heigeitilløypa i Drangedal finner du koselige Tjennhuken. Dette er en idyllisk gapahuk i vakre omgivelser fire kilometer nord for Gautefall. Les mer om gapahuken her

Tjennhuken i Drangedal.
Tjennhuken i Drangedal. Foto: Karlien De Schuyteneer

God tur og god gapahukdag!

Skrevet av Katrine Tellsgård 26. september 2019