Legg turen til lifjell

Hollane seter
Hollane seter

Har du lyst på en overnattingstur med venner  eller bare en dagstur i nytt terreng? Lifjell har noe for alle! 

På Lifjell kan du velge mellom flere veier opp på fjellet, mest vanlig er nok Jønnebu fra Bø siden, Gavlesjø fra Notodden siden eller Grimås fra Seljord siden. Uansett hvor du velger å gå inn fra er dette fjellet som har noe til deg. Her kan du velge mellom overnattingsturer til Hollane seter som ligger midt inne på fjellet og er den høyest liggende seteren som har vært på Lifjell. Lifjellstua som er betjent i helger utenover høsten eller den ubetjente hytte Himingsjå

Her finnes det også utallige topper du kan gå til for å få en fantastisk utsikt. Mulighetene er mange uansett om du vil gå en eller flere dager. Kanskje du ikke har gått så mye i fjellet før? Da kan dette være det perfekte område for deg å starte. Vi i tursenteret i Skien hjelper deg gjerne med planleggingen, enten om du har muligheten til å ta en tur innom oss, ringe eller sende en epost kan vi hjelpe til med en tur som passer for akkurat deg/dere! 

Hollane seter og Lifjellstua er samarbeidshytter med DNT Telemark så her får du medlemsrabatt på overnatting! På Hollane kommer du nå og frem til Vinterferien inn på den sorte hytta som du ser på bildet over med DNT nøkkelen din, det finnes 6 rom i annen etasje som er klare for å å ta imot overnattingsgjester. Hver rom har en køyeseng, vedovn og et lite bord med stoler til. Du får tilgang til ved og gassbluss ved overnatting her, mat må medbringes. 

Bildene du ser over er nylig tatt fra en rundtur fra Lifjellstua- Via Hollane til Himingsjå- Hollane - Lifjellstua.  Selv om været var tåkete er det et fantastisk sted å vandre. Ikke nøl ta turen du å! 

Er du ikke medlem? Meld deg inn her så kan du også få tilgang til DNT nøkkelen! 

Skrevet av Henriette Hack 30. september 2019