Høstferie i Sauheradfjella

Bålkos utenfor Fugleleiken Turisthytte.
Bålkos utenfor Fugleleiken Turisthytte. Foto: Katrine Tellsgård

Nå er høstferien endelig her, og hyttene i Sauheradfjella står klare for besøk. Kan det friste med en høsttur til en av våre ubetjente hytter?

Forrige uke kom det er koselig melisdryss ned til rundt 500 moh., men Sauheradfjella ligger igjen så godt som bare og høstferieklare, og du ønskes velkomne til flotte turer og peiskos på de ubetjente turisthyttene Flekkerhytta, Fugleleiken, Sommerseter og Solumhytta. 

Flekkerhytta:

Dette er turisthytta som passer perfekt til barnefamilier. Her kan en kjøre nesten til døra, noe som gjør hytta svært praktisk. I tillegg er det mulighet for både korte og lange turer i området rundt hytta.

Flekkerhytta består av to etasjer. 1. etasje er et aktivitetssenter som passer fint til skoleklasser, speidergrupper, lag og andre større grupper. I 2. etasje er det soverom (totalt 6 sengeplasser), stue og kjøkken. 2. etasje kan du booke på nett, mens 1. etasje må bookes via vårt tursenter (35 53 25 55/telemark@dnt.no). Vi anbefaler å booke begge etasjene om du vil ha hytta for deg selv, da 1. etasje kan bli utleid til grupper selv om 2. etasje er opptatt. Hytta låses pp med spesialnøkkel som hentes på vårt tursenter i Skien.

Om man booker begge etasjene får en tilgag til kanoer og vester, og kan kose seg på padletur når en ikke er inne og nyter varmen fra peisen. 

Les mer om og book hytta her

Fugleleiken:

Dette er turithytta både for familier, vennegjenger og de som liker seg best på tur alene. Fugleleiken ligger kun en halvtimes gåtur fra parkeringsplassen på SVanstul, så her er det mulig å pakke med litt ekstra for en fin hyttetur.

Fugleleiken er en ubetjent DNT-hytte og er låst med standard DNT-nøkkel. Hytta ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Første etasje har et stort oppholdsrom. Dette brukes som serveringssted i helger og ferier om vinteren. Andre etasje er reservert overnattingsgjester med DNT-nøkkel. Her er det to soverom, med 7 senger totalt, pluss mange ekstra madrasser. Det er felles oppholdsrom og kjøkken mellom soverommene. 

På Fugleleiken kan 4 av 7 senger bookes, så det betyr at man har mulighet til å overnatte på hytta uten å ha booka på forhånd. 

Les mer om og book hytta her.

Sommerseter:

Dette er en turisthytte både for vandreren og den som liker å ha en natt eller flere på ett sted. Sommerseter er en setervold som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til rett ved vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta vår, sommer og høst.

Stallen kan låses opp med DNTs standardnøkkel og krever ikke booking, men dette er mulig om ønskelig. Foreningshytta må bookes på forhånd, da denne låses opp med en spesialnøkkel. Når man har booka Foreningshytta kan nøkkelen hentes på DNT Telemarks tursenter i Nedre Hjellegate 2 i Skien. DNTs standardnøkkel kan alle medlemmer hente på tursenteret eller kjøpe på nett.

Les mer om og book hytta her.

Solumhytta:

Denne hytta er en perle nordøst i Luksefjell, på grensa til Skrimfjella. Hytta har plass til 8 stykker (5 på soverommet og 3 i stua), samt at det er 2 sengeplasser i sikringsbua. Sikringsbua består også av et eget hunderom. Det er mulig å booke 5 av 10 senger, så her har en på lik linje som på Stallen på Sommerseter og på Fugleleiken, mulighet til å komme og overnatte uten å ha forhåndsbooka. 

Les mer om og book hytta her.

Klikk på knappen under for live oppdatering på føre og forhold ved parkeringsplassen på Svanstul. OBS! Husk å legge om til vinterdekk før du kjører av sted.

Riktig god høstferie!

Flekkerhytta:

Foto: Tommy Olsen

Fugleleiken:

Foto: Odin Langslet

Sommerseter:

Foto: Aasta Egeland

Solumhytta:

Foto: Åsmund Myhre

Skrevet av Katrine Tellsgård 7. oktober 2019