Noens selvfølgeligheter
 er andres kamp

Naturen gir Sahra ro, energi og frihet.
Naturen gir Sahra ro, energi og frihet. Foto: privat

Å bevege seg der man vil, mene det man vil og leve det livet man vil, det er ingen selvfølge i verdens mest sårbare områder.

Sahra Hagi har røtter både i Somalia og Norge, og bor nå på Notodden. Hun er aktiv som frivillig og turgåer i Notodden Turlag, men det å styre sin egen hverdag på den måten er noe hun ville måttet kjempe for å få lov til i andre deler av verden. Nå ønsker hun å oppfordre alle til å ta turen ut 20. oktober for å samle inn penger til CAREs arbeid for likestilling.

• TV-aksjonen er viktig for meg fordi det er en nasjonal dugnad som involverer folk fra alle samfunnslag, forteller Sahra.

Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Jeg er glad for at Turistforeningen er med og inspirerer og fremmer budskapet om hvor viktig TV-aksjonen er, fortsetter hun.

For Sahra er TV-aksjonen i år ekstra viktig.

• Jeg ønsker at alle kvinner skal ha et godt liv. Jeg vet hvor vanskelig et liv i u-land kan være, spesielt hvis man er en kvinne. Norge har gitt meg mange nye muligheter, som jeg ellers ikke hadde fått. Jeg vil at kvinnene hjelpen går til skal få samme muligheter og frihet som oss her i Norge. Derfor ønsker jeg at så mange som mulig kan gå som bøssebærere for TV-aksjonen 20. Oktober, oppfordrer hun.

Den Norske turistforeningen har vært, og er, viktig for Sahra, som både en vei inn i friluftslivet og samfunnet.

• Gjennom dem har jeg fått kjennskap til hvor flott naturen og det å gå tur kan være. Naturen gir meg en god følelse, ved at jeg får ro, energi og frihet. Jeg har også lært hvor viktig det er å ta vare på den naturen og miljøet vi har. Jeg vil at mange andre skal ha den samme godfølelsen som jeg har fått gjennom Den Norske Turistforenging.

Tusen takk til Den Norske Turistforening for at de har tatt meg i mot med åpne armer, og gitt meg mulighet til å se hvilke skjønnhet og frihet som finnes i naturen.

Sahra trives best på tur.
Sahra trives best på tur. Foto: Privat

Vil du vite mer om
​​​​​​​CARE og hva de gjør?
Klikk her for mer informasjon.

Skrevet av Katrine Tellsgård 15. oktober 2019