Høsttur på Hardangervidda

Nyt ekte høstidyll og koble av fra hverdagen på inngangsporten til Hardangervidda, Kalhovd!

Kalhovd er en betjent hytte. Dette vil si at det er mat servering om den betjente delen av hytta er åpen når dere legger ut på tur. Dersom kun den ubetjente dalen av Kalhovd skulle være åpen så er det greit å huske at dette de krever DNT nøkkel (depositum 100,-) for å komme seg inn på hytta. Nøkkelen kan hentes hos oss på tursenteret i Skien. Medlemskap i foreningen kreves for å gi deg tilgang til nøkkel men det vil også gi dere gode rabatter både på mat og overnatting på hytta. Les mer om medlemskap her.

Kalhovd Turisthytte

Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Hardangervidda. Ta en ettermiddagstur til Basisen eller Mårsnos før 3-rettersmiddag og en god natts søvn. Maten på Kalhovd tilbredes så langt som mulig av lokale råvarer og etter tradisjonelle oppskrifter. Vi ønsker at våre gjester skal få en smak av ekte telemarksmat og tradisjon.

Hva med en tur innom Mårbu Turisthytte?

Det er flere muligheter for å ta seg til Mårbu Turisthytte. Det går merket sti nordover fra Kalhovd Turisthytte. Turen er cirka 22 km og beregnet gangtid er 6 timer. Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng. Det finnes også hester, høner, griser og lamunger her. Hytta serverer treretters middag hver dag.

Kart over området: Hardangervidda Øst 1:60.000 (pris 179,- / 149,-)

Visste du at vi har ett værkamera på Kalhovd Turisthytte? Klikk deg inn her for å se hvordan været er på vidda akkurat nå!