Ansiktsløft og nytt fjes
på Kalhovd Turisthytte

Petter søker ny «dame».
Petter søker ny «dame». Foto: Bjørn Harry Schønhaug

Når dørene åpnes for ny sesong så møter gjestene både en innvendig oppgradering av hytta og et nytt vertskapsfjes!

Kjersti Wøllo har sammen med sambo Petter Martinsen hatt ansvaret for Kalhovd siden 2015, men nå splitter duoen, ikke som samboere, men som vertskap. Viktig å poengtere det altså, sier Kjersti smilende. Hun har fått jobb som markedsansvarlig for Kongsberg Jazzfestival.

- Det er ikke enkelt å forlate noe som har blitt så mye av identiteten din. Det har vært en unik erfaring med fantastiske menneskemøter både i form av gjester og kollegaer, forteller hun.

- Heldigvis er det mange i teamet som kommer tilbake år etter år, sier Petter.

- Det mest krevende er å lære opp nye. Vi har en kort og intens sesong og når vi åpner dørene må alt fungere både teknisk og mentalt. Kalhovd skal være et godt sted å være, enten du er gjest eller ansatt, avslutter han.

- Kjersti og Petter har vært med oss siden vi i 2006 valgte å drifte Turisthyttene for egen regning, sier daglig leder i DNT Telemark, Jon Atle Holmberg. Første sesong hadde de på Mogen i 2007. I 2015 ville de ha nye utfordringer og benyttet sjansen når det åpnet seg en mulighet på Kalhovd.

- De har vært viktige og sterke pådrivere for å definere DNT Telemarks Turisthytter til det kvalitetsstempelet de har i dag. Når Kjersti nå går veier mister vi en dyktig og godt likt kollega. Men når man kjenner Kjersti og vet hva som driver henne, er det likevel lett å forstå etter 13 sesonger på Turisthytte. Kjersti har gitt en liten bit av seg selv til alle gjester og frivillige som har truffet henne på våre Turisthytter, roser Jon Atle.

Nå starter prosessen med å finne en ny kollega til Petter. Stillingen lyses ut i disse dager.

- Å hoppe etter Wirkola er et treffende begrep når vi nå skal ansette Kjersti sin arvtaker. Vi er derfor veldig glade for at Petter fortsetter. Med han som solid støttespiller er vi sikre på at det er mulig å ta over stafettpinnen etter Kjersti på en god måte. Sammen med Petter ser vi fremover, og ser dette som en mulighet til å tilpasse kompetansen på Kalhovd til dagens behov. Og siden Petter beholder Kjersti på hjemmebane, er han åpen for å vurdere både mannlig og kvinnelig partner på jobb. 2019 er tross alt DNTs inkludering og mangfoldsår, påpeker Jon Atle.

Personen vi søker etter er en person med utdannelse/ erfaring fra bla HR og reiseliv, som har stor arbeidskapasitet, har et hjerte som banker for de gode opplevelser og som ikke er redd for å ta i et krafttak og bidra der det trengs.

Etter årets sesong har frivillige ildsjeler fra DNT gjort en stor innsats på Kalhovd i form av dugnad. Spisesalen, Kalhovds viktigste rom, har fått nytt gulv og veggene er lysnet. Alle bygningene stråler i nymalt rødt. Nye rømningsdører er på plass og gjester om besøker Kalhovd når den er ubetjent kan glede seg over ny utedo, med hjertet i døra selvfølgelig

Kan du tenke deg å jobbe i disse omgivelsene?
Kan du tenke deg å jobbe i disse omgivelsene? Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Katrine Tellsgård 27. oktober 2019