Tid for Ti-Topper'n-innspurt!

Fra Blåfjell i Skien.
Fra Blåfjell i Skien. Foto: Katrine Tellsgård

Ti-Topper'n 2019 går mot sesongslutt. Da passer det perfekt å avrunde med en kombinert topp- og overnattingstur før alle topper må være registrert 1. november!

Mellom 1. mai og 1. november går Ti-Topper'n av stabelen, både i Grenland, Tinn og Siljan. Konseptet går ut på at man som voksen skal bestige minst ti topper før registreringsfristen går ut, og at man som barn skal bestige minst fem.

En Ti-Topptur faller i smak hos både barn, ungdommer, voksne og eldre. Vi ar tidligere blant annet skrevet om Thilde på 10 år som fullførte Ti-Topper'n med hengekøyeovernattinger på hver topp, og om en families gode råd til de som kan tenke seg å ta med spedbarn til topps. Et tips fra oss er å kombinere topptur og hytte-/overnattingstur.

I Ti-Topper'n Grenland kan du for eksempel registrere Nare i Sauheradfjella som en av årets topper. Denne toppen ligger rett i nærheten av både Flekkerhytta og Fugleleiken, noe som gjør det lett for barnefamilier både å komme seg til topps og til hytta. Kan du tenke deg en litt lengre tur, er det en flott marsj fra Fugleleiken, over Nare, og videre til Sommerseter og Solumhytta. Da har du altså mulighet til å både fullføre en Ti-Topper'n Grenland-tur og gå fra hytte til hytte.

Utsikten fra Fugleleiken Turisthytte.
Utsikten fra Fugleleiken Turisthytte. Foto: Katrine Tellsgård

I Siljan er det mulig å kombinere toppturen til Blåfjell med blant annet en natt på Rubensplass, og i Tinn er en mye besøkt Ti-Topper lettgåtte, men vakre Gjuvhovd. Her er det mulighet for å ta en natt under åpen himmel, kanskje i hengekøye, med spektakulær utsikt.

Trenger du en hengekøye, en sovepose, et kart eller annet til Ti-Topper'n-innspurten, og andre kommende turer, så er du hjertelig velkommen innom tursenteret vårt i Nedre Hjellegate 2 i Skien! Som DNT-medlem får du 15% avslag på alle tursenterets varer, i tillegg til å støtte det frivillige arbeidet med merking, rydding og administrering av Ti-Topper'n i Grenland, Tinn og Siljan. Les mer om medlemskap i DNT her.

PS! Barnas premier har ikke ankommet enda, men vi vil oppdatere både på nettside og Facebook så fort de kan hentes.

Husk å både skrive deg inn i Ti-Topper'n-boka på toppen og registrere turen på nett/klippekort. Foto: Katrine Tellsgård

Skrevet av Katrine Tellsgård 25. oktober 2019