Jambakkmyra turisthytte er klar med vafler til deg hver søndag i vinter!

Foto: DNT Telemark

Har du enda ikke fått øynene opp for Kragerø turlags flotte turisthytte?
Nå er tiden inne! Turlaget har startet vaffelsalget på Jambakkmyra og holder åpent for turgåere hver søndag!

Det er bomvei inn til hytta. Her kan du betale med vipps for å kjøre helt inn når det ikke er snø. Det er også mulig å parkere ved industriområdet for å ta turen inn til fots. Det er ca 1 time gange inn til Jambakkmyra turisthytte fra parkeringen.

Så fort snøen tillater det, kjører Kragerø turlag opp løyper her, og du kan fra parkeringen ta på deg ski og gå inn for en nystekt vaffel. Frister det med en lengre tur, finnes det mange muligheter videre herfra! les om Jambakkmyra Turisthytte her. 

Nå mens snøen ikke helt har lagt seg enda kan vi spesielt anbefale en av disse to turene: 

- Topptur til Spellmannsfjellet: Du bruker ca 30 minutter på å gå hit fra turisthytta. Her får du en fantastisk utsikt! Kragerø turlag har lagt alt til rette her. Her kan du nyte utsikten mens man sitter å griller på en flott bålpanne som turlaget har fått av Gilde. Les mer her! 

- Rundtur, med tur til Kragerøs høyeste punkt Valefjell. Til Valefjell finnes det flere muligheter, når vi var på tur her nylig falt det på en rundtur og vi angret ikke! Turen tar deg innom variert terreng, små vann, myrer og skog. Terrenget er relativt flatt så det passer for alle. Vi drømte oss tilbake til sommeren, hvor vi ser for oss en dukkert langs en av de idylliske vannene, mens vi gikk på islagte myrer innover i skogen! les med om rundturen her.  

Etter to dager her i området, vil vi takke Kragerø Turlag for den fantastiske jobben de har gjort her! Vi gleder oss til både skiturer i området og badeturer til sommeren. Håper mange oppdager dette flotte området og tar turen hit for både en vaffel i vinter, men også til våren for å oppleve dette flotte rutenettet skogen her har å tilby! 

Skrevet av Henriette Hack 11. november 2019