På ski til Sommerseter

Selv om løypa nå ikke er kjørt opp forbi Sommerseter som på bildet, er det mulig å ta seg inn til hytta på ski.
Selv om løypa nå ikke er kjørt opp forbi Sommerseter som på bildet, er det mulig å ta seg inn til hytta på ski. Foto: DNT Telemark

I Luksefjell ligger det allerede nå et lite, men herlig lag med snø, og du kan benytte sjansen til å dra på tur til Sommerseter på ski!

Den gamle, trivelige setervolden, Sommerseter, byr nå på vinterlige gleder ute og hyttekos inne - og det bare halvveis inne i november! Selv om løypa nå ikke er kjørt opp forbi Sommerseter, som på bildet over, er det mulig å ta seg inn til hytta på ski. Vi anbefaler fjellski om du skal legge i vei. 

Det er ca. 6 km inn til de ubetjente hyttene på Sommerseter. En fin tur med en del stigning, så det er alltid herlig å komme fram, tørke fuktig ull, fyre opp i ovnen og lage en stor kopp kakao. Og så er det jo en sann en drøm å gli hjemover igjen når den tid kommer.

Det ligger to hytter på Sommerseter. Den hytta som kalles Foreningshytta må forhåndsbookes og låses opp med spesialnøkkel som hentes på tursenteret i Skien, men da har du til gjengjeld hele hytta for deg selv. Hytta som kalles Stallen kan du låse opp med din DNT-nøkkel om du er medlem. Sallen kan bookes på forhånd om du ønsker, men det er alltid mulig å ta turen uten å ha booka. 

Skrevet av Katrine Tellsgård 15. november 2019