Grønn suksess for DNT ung 
på en ellers svart fredag

Madeleine (blå genser) og resten av gjengen i DNT ung Telemark sørga for en vellykka Grønn fredag!
Madeleine (blå genser) og resten av gjengen i DNT ung Telemark sørga for en vellykka Grønn fredag! Foto: Amalie Lund Holth

I dag har DNT ung Telemark arrangert Grønn Fredag i Skien, til stor glede for miljøbevisste turfolk.

I løpet av dagen har det både kommet inn og blitt solgt blant annet sekker, bæremeiser, ski og turklær. Konseptet for bruktmarkedet går ut på at alle som vil kan selge sitt eget turutstyr og kjøpe andres – og betalinga går rett til eieren av produktet via Vipps.

Forlenget liv

En bonus i år var DNT Telemarks eget utstyrslager. Siden vi over nyttår flytter både kontorer og butikk til Torggata 15, er det en del turutstyr som dessverre ikke får bli med videre i prosessen, men som nå får et lengre liv hos nye eiere.

Grønn fredag har de siste årene markert seg som en motpol til handelsstandens Black Friday, og det er DNT ung-erne som går i bresjen.  

-        Vi vil sette større fokus på miljøet og fronte gjenbruk, forklarer leder for DNT ung Telemark, Madeleine Thiis Vestrheim.  

Hun synes dagen har gått enda bedre enn forventa og forteller at det har vært masse folk innom, både for å selge og kjøpe klær og utstyr.

-        Det er veldig bra at det noen ikke trenger kan få nytt liv, i stedet for bare å henge i skapet eller bli kasta, mener Thiis Vestrheim. 

Prosjektleder for DNT ung, Amalie Lund Holth, er veldig fornøyd med kveldens arrangement.
Prosjektleder for DNT ung, Amalie Lund Holth, er veldig fornøyd med kveldens arrangement. Foto: Jenny Flobak

Gir overskuddet til Fretex

Alt som i løpet av kvelden ikke har blitt solgt har enten blitt henta av de som eier det eller så har vi fått tillatelse til å gi det til Fretex. Thiis Vestrheim forteller at det har vært både gode priser og veldig bra utstyr på årets Grønn fredag. Hun gleder seg allerede til Grønn onsdag til våren.

Prosjektleder for DNT ung, Amalie Lund Holth, er også veldig fornøyd med kveldens arrangement.

-        Det er veldig fint å kunne bidra til et mer bærekraftig friluftsliv med et arrangement som dette, forklarer hun, og legger til at alle som var innom virket svært fornøyde med handelen.

Brukthandel i DNT Telemarks butikk

Selv om Grønn Fredag nå er over, er det fortsatt mulig å kjøpe og selge brukt i vår butikk. Vi har et bruktstativ som står hos oss året rundt, hvor betalinga foregår på Vipps, så da er det bare å stikke innom for nye bruktkupp.  

Skrevet av Katrine Tellsgård 29. november 2019