Nyt vårsola på Solumhytta

Foto: Robin Johnsen

I ville og vakre Luksefjell ligger en perle av en hytte. Hytta gir ly for frisk vårbris og vidstrakt utsikt over vannet Økteren.

Solumytta har plass til åtte stykker og passer perfekt for både venneturer, familieturer og en svipptur på egenhånd. Her er det nemlig mulig å booke en eller flere senger om man ønsker, da fem av åtte senger er bookbare. Da er man sikret en seng å sove i for seg og sine, men husk at på DNT-hytter er alle velkomne - uavhengig av om de har booka seg inn på forhånd eller ikke. 

For å komme inn på Solumhytta trenger en kun DNT-nøkkelen. Denne har alle medlemmer i DNT tilgang til mot et depositum på kroner 100,-. Denne kan hentes på tursenteret i Skien eller kjøpes i DNTs nettbutikk. NB! lørdag 7. mars holder tursenteret steng, da flere av de ansatte drar til Helterennet for å lage morsomme aktiviteter for barn. Nøkler og annet bes hentes før 16:00 fredag 6. m

Solumhytta byr både på vakker utsikt, som kan nytes både fra vinduet og solveggen utenfor, og fine turmuligheter. For eksempel er skituren opp til Vardefjell virkelig å anbefale!

Vardefjell.
Vardefjell. Foto: Robin Johnsen

Om det kan friste med mer enn en dagstur, kan en nå flere DNT-hytter ikke langt fra Solumhytta. En hytte-til-hyttetur i dette området lar deg oppleve både preppa løyper og urørt natur. Gå for eksempel gjennom skogen til Sommerseter (ubetjent - en hytte med DNT-nøkkel og en med spesialnøkkel), videre gejnnom skogen til du treffer på Steinbruløypa og kan følge den til Fugleleiken (ubetjent med DNT-nøkkel - hvor det også bor vaffelvakter i helgene). Herfra er det en liten sjarmøretappe til Flekkerhytta (ubetjent med spesialnøkkel).

Velkommen til Solumhytta.
Velkommen til Solumhytta. Foto: Karianne Bakken
Spill og innekos hører med.
Spill og innekos hører med. Foto: Karianne Bakken

Pris per seng på Solumhytta:

  • Voksen (27 år og opp) kr. 275,- / kr. 390,-
  • Ungdom (13-26 år) kr. 135,- / kr. 390,-
  • Barn (4-12 år) kr. 0,- / kr. 190,-
  • Barn (0-3 år) kr. 0,- / kr. 0,-

Det er også mulig å gå over til Skrimfjella og nå hyttene i dette området. Her finner du blant annet Sørmyrseter, Styggemann og Sveinsbu. Disse finner du mer informasjon om her.

Sveinsbu i Skrimfjella.
Sveinsbu i Skrimfjella. Foto: Karianne Mjelde