Vi skal være klare for å ta med Norge på tur!

Styreleder, Thor Kamfjord og daglig leder, Jon Atle Holmberg.
Styreleder, Thor Kamfjord og daglig leder, Jon Atle Holmberg. Foto: Marius Dalseg Sætre

År etter år legger frivilligheten ned utallige timer i arbeid med stier, hytter og fellesturer. Nå er tiden for å bli medlem og støtte opp om dette arbeidet

Av Thor Kamfjord, styreleder i DNT Telemark og Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.

Vi vil først og fremst benytte anledningen til å takke alle medlemmer, frivillige og ansatte som viser oss fleksibilitet og forståelse. Det er spesielle tider med mange kriser og mye informasjon om dagen.

En av meldingene som har gått ut er at det er krisetilstander i DNT og mulighet for konkurser. Dette er riktig, og utdypes nærmere i leserbrev fra Per (Styreleder) og Dag Terje (Generalsekretær) i DNT sentralt.

DNT Telemark har i alle år drevet svært nøkternt for å holde faste kostnader nede, og vi er ikke blant de første foreningene som risikerer konkurs. Dette betyr også at vi ikke sitter med overskudd som vi kan tære på nå som vi har lagt våre aktiviteter på is. Vi har et likviditetsbudsjett som tilsier at vi klarer oss til oktober med strenge innsparingstiltak. Vi må likevel tåle et tap på nær fem millioner om dette strekker seg over sommeren.

De viktigste tiltakene vi har gjort så langt:

• Permittert alle ansatte på våre hytter, og halve administrasjonen. De som er igjen på jobb permitteres fortløpende ettersom vi blir ferdige med de mest prekære oppgavene. Ledelse, økonomi og løpende dialog med medlemmer og frivillige er ansvarsområder vi vil opprettholde, men også disse stillingene vil reduseres.
  • Vi har fått avdragsfrihet på alle lån.
  • Vi har besluttet innkjøpsstopp.

For øvrig snur vi alle stener for å se hvor vi kan spare for å holde hjulene i gang.

Som dere forstår er det smalhans om dagen med mer eller mindre full shut down,  men vi er aktive der vi kan.

• Vi har fokus på å legge ut nye nærturer for dere på SjekkUT og UT.no
  • Vi jobber kontinuerlig med aktivitetsforslag for både barn og voksne.
  • Vi jobber med forslag til hva man kan gjøre i påsken. Den er ikke avlyst, den blir bare annerledes.
  • Vi følger opp og holder stier og løyper i nærområdene i orden, slik at folk kan gå trygt på tur som de har gjort i Telemark i mer enn 130 år.
  • Vi gjør alt vi kan for å sikre at vi er raskt oppe på normal drift når situasjonen endrer seg.

Skal vi lykkes, er vi avhengige av våre medlemmer og støttespillere.

Dette er tiden for å melde seg inn, eller å videreføre sitt medlemskap. Dette er tiden hvor sponsorer og støttespillere som har mulighet, holder hånden over oss. Ved hjelp av dere skal vi sørge for at vi i andre enden, fortsatt kan by på dugnadsinnsats, gode turstier, hytter fra fjord til fjell, og ikke minst veiledning og inspirasjon til Naturopplevelser for livet.

Mens vi gjør vårt beste for å komme gjennom krisen, gleder vi oss over at kanskje aldri før har så mange gått nærturer i skog og mark. Legg gjerne merke til at svært mange stier er godt merket og ryddet for å gi gode og trygge naturopplevelser. Dette er gjort på dugnad av våre medlemmer. Nå står vi sammen om Covid-19-dugnaden også, og håper at flest mulig ønsker å ta del i, og støtte opp om, de mulighetene DNT Telemark legger til rette for, både nå og i fremtiden. Kom deg ut – meld deg inn!

Foto: Bjørn Harry Schønhaug