Har du prøvd SjekkUt appen? Det har de i Drangedal

Utsikten mot Nåsvannet fra Nåsnibben
Utsikten mot Nåsvannet fra Nåsnibben Foto: Knut Åkredalen

I Gautefall Turlag sin SjekkUT liste "hverdagsturer i Drangedal" er det registrert 3500 turer så langt i år! 

Under Covid-19 har mange søkt nye veier for å finne inspirasjon til hvor fotturen skulle gå. Vi ser en markant økning i antallet av besøkende på vår digitale turportal UT.no. Samtidig ser vi også at den digitale turpost appen "SjekkUT" har blitt veldig populær, over de siste månedene. Appen er en digital versjon av turpostkassene med turbøker som vi kjenner de fra mange steder rundt forbi. SjekkUT er på ingen måte en erstatning for turbøkene, men en digital lagspiller. Da det ikke har vært mulig med fysiske bøker grunnet smitterisiko, har det vist seg at den digitale registrering har vært et bra alternativ.

150 hverdagsturer er en del av DNT Telemark sin nærturssatsning. Denne har også blitt en liste i SjekkUT appen. Her ser vi en økning fra 270 regstreringer i fjor (januar - april) til i år hvor det ble gjort 4900 i samme periode. En registrering kan skje om du er 50m unna turposten, du får derfor ikke registrert deg hjemme fra sofaen. I DNT Telemark er vi begeistret over denne utvikling, da det er med å gi frivilligheten et digital klapp på skulderen her og nå, for den innsatsen de har gjort med merking, rydding og digital registrering.  

I Drangedal har Gautefall Turlag virkelig tatt SjekkUT appen til seg. I dag er det 692 deltakere i sjekkUT listen "hverdagsturer i Drangedal" som til sammen har registrert 3500 turer. Gjennomfører du 15 turer i løpet av sesongen får du en anerkjennelse. 25 personer har allerede gjort dette så langt i år.

Promoteringen av SjekkUT har kun vært mulig grunnet et solidt digitalt grunnarbeid av de frivillige rundt om i Telemark. Ikke bare er de mye på tur de sitter også og digitaliserer turmulighetene, så alle kan få glede av de. Det skal gå ut et digitalt skulderklapp til alle som har vært en del av denne felles dugnad for folkehelsen i denne vanskelige tiden. 

Hvis ikke du allerede har lastet ned SjekkUT appen Da er det bare å laste ned, kom deg ut og Sjekk IN :-) Last ned appen og søk op lister eller bruk kartet for å finne turposter nær deg!
Last ned appen og søk op lister eller bruk kartet for å finne turposter nær deg!