"Jeg bruker ikke tilbudet deres"

Foto: Katrine Tellsgård

"Er du DNT-medlem? Nei, jeg var det før, men nå bruker jeg ikke tilbudet deres". Dette er gjerne starten på en dialog vi ofte har i vårt tursenter.

Alle medlemmer får 15% på turutstyr, kart og turklær vi selger i tursenteret i Skien, derfor spør vi alltid om medlemskap for å kunne tilby dette. Men denne fordelen er bare én av veldig mange gode grunner til å være medlem.

Det første de fleste tenker på når man sier DNT er hytter og T-merka stier. Da vil en del tenke at stiene er gratis og at hyttene bruker de ikke, så da er det ikke nødvendig å være DNT-medlem heller. Men som medlem bidrar du til at 25 000 kilometer med sti kan lages, vedlikeholdes og utbedres. Dette er stiene i nærområdet, i skogen, langs kysten og på fjellet. Stier som brukes til de daglige turene med hunden, den rolige ettermiddagsturen, den friske løpeturen og de lengre eventyrene som skaper naturopplevelser for livet.

Foto: Tinn og Rjukan Turlag

Stiene er tilgjengelige over hele landet og er laget for at alle lettere skal kunne komme seg ut i naturen. I tillegg til selve stien finnes det mange tilbud for å gjøre disse enda mer tilgjengelige.

Ti-topper'n er et godt eksempel på dette. Vi er glade for å se at dette tilbudet år etter år er svært populært, både i Grenland, Tinn og Siljan. Konseptet går ut på å samle minst ti topper i nærområdet mellom 1. mai og 1. november. Hvert år fullfører mange tusen og allerede 23. mai i år kunne Roger Gundersen, Ti-Topper'n Grenlands initiativtaker, informere om at over 15 000 hadde registrert seg på toppene bare i Grenland, og nå i slutten av august nærmer antall registrerte seg 30 000!

Det mange likevel ikke tenker over er at tilbud som Ti-Topper'n er det frivillige, som blant annet Roger i Grenland, Anne Lise i Siljan og Hanne i Tinn, som jobber hardt for å vedlikeholde.

I tillegg til dette tilbudet, er det mange langstrakte løypenett en kan utforske på egen hånd rundt om i fylket, og generelt i Norge. Men det gror dessverre ikke turstier. Stiene er det turlagene som sørger for at eksisterer. De frivillige i turlagene trenger ressurser for å få tak i maling, motorsager, plank, skilt og annet som trengs for å bygge broer, merke og skilte stier, og sørge for trygg ferdsel.

Ditt medlemskap betyr derfor utrolig mye. Vi håper du vil bli en del av DNT-familien og støtte oss og de frivillige i arbeidet med å gjøre naturen tilgjengelig for alle!

Under er bilder fra dugnader med Skien Turlag og Gautefall Turlag.

Foto: Karin Arntzen
Foto: Knut Åkredalen
Årdalsåsen - en av Ti-Topper'ne i Grenland.
Årdalsåsen - en av Ti-Topper'ne i Grenland. Foto: Katrine Tellsgård