Velkommen til Kalhovd i sommer!

Foto: Tommy Olsen

3. juli åpner endelig Kalhovd Turisthytte, og vertskapet, Gry Thyrrestrup og Petter Martinsen, gleder seg til sommerbesøk.


Grunnet mye snø på fjellet er åpning av veien inn til Kalhovd utsatt til 3. juli. Dette betyr at vi også må utsette åpning av hytta til denne datoen. De som har booka overnatting for dagene før ny åpningstid vil bli kontakta av turisthytta.  

I år må alle overnattinger bookes på forhånd

I år er det ikke bare smitevern på selve hytta som er i fokus, også beredskap og logisitkk rundt forhåndsbooking av overnatting er viktig. Dette er både for å ha nok plass i hytta for å kunne hold avstand, og for at man lett skal kunne spore de som er, eller har vært, på hytta, om smitte eller symptomer skulle oppstå. Det blir med andre ord ikke mulig med drop-in. Klikk her for å lese mer om Kalhovds retningslinjerForhåndsbook oppholdet ved å sende en mail til kalhovd@dnt.no 

- Til tross for noe sein åpning tror vi det blir en flott sesong i år, og vi gleder oss til å ta i mot kjente og nye ansikter, sier Gry. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Hvordan komme seg til Kalhovd?

På sommeren går det bilvei helt fram.

Med bil fra Oslo tar det ca. 3 timer til Kalhovd. Kjør E18 til Drammen. Der tar du av på E134 til Kongsberg der du følger skilt mot Rjukan. Ca. 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Følg dette skiltet. Etter ca 1 mil kommer du til Atrå. Her finner du skilt til Kalhovd og Steinsbøle. Fra Atrå er det drøyt 3 mil. Ved begynnelsen av Kalhovdfjorden finner du Kalhovd Turisthytte. Turen fra Atrå til Kalhovd tar ca. 45 minutter fordi veien er dårlig.

Med bil fra Skien tar det ca. 3 timer til Kalhovd. Kjør til Notodden og følg E134 mot Seljord. Etter ca. 20 kilometer ser du skiltet mot Rjukan som du skal følge. Ca 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Deretter samme veibeskrivelse som over.

Offentlig transport

Finn beste reisevei fra din posisjon ved å bruke Entur.

Destinasjon: Atrå

Fra Atrå kan man ta Kalhovdbussen videre til Kalhovd eller videre inn til Synken. Klikk her for mer informasjon

Turtips ved Kalhovd Turisthytte

I området rundt hytta finner du både flotte flerdagsturer, hytte-til-hytteturer og dagsturer. Dette er alt fra enkle turer som passer for barn til krevende toppturer. Klikk på knappen under for mange, gode turtips.

Du finner flere turforslag på UT.no

Foto: Preben Herregården