Ledige hytter hos DNT Telemark!

Foto: Olav Holta

For å gjøre det enklere for deg å finne ut hvor du kan dra på hyttetur i sommer lager vi en gang i uken en oversikt over hvor det er ledig kapasitet! I år må nemlig alle hyttene bookes i forkant av oppholdet.


Mule Varde: Dette er en kystledhytte ved vakre Eidangerfjorden, som drives av DNT Telemark på vegne av Porsgrunn kommune. Turisthytta er en av flere bygninger på det gamle herskapelige landstedet Mule Varde. Hytta har et soverom på hems/2.etg. med 6 senger totalt. Perfekt for en familie. 

Her er det ledig kapasitet: 12.-13.juli, 9.-14 august og 16.-22 august. Booking gjør du enkelt her! 


Solumhytta:Solumhytta er en perle nordøst i Luksefjell, på grensa til Skrimfjella. Hytta har plass til 8 stykker (5 på soverommet og 3 i stua), samt at det er 2 sengeplasser i sikringsbua. Sikringsbua består også av et eget hundrom. På grunn av koronasituasjonen kan du nå ikke booke deg inn på sengenivå her, men booke hele hytta. 

Her er ledig kapasitet: Uke 27, uke 28 og uke 31. Per nå kan du kun booke 1 helg. Ønsker du å forlenge ditt opphold med flere dager? Ta kontakt med oss på telemark@dnt.no så hjelper vi deg. Booking gjør du enkelt her! 


Flekkerhytta: Flekkerhytta består av to etasjer. 1. etasje er et aktivitetssenter som passer fint til skoleklasser, speidergrupper, lag og andre større grupper. I 2. etasje er det soverom (totalt 6 sengeplasser), stue og kjøkken. 2. etasje kan du booke på nett, mens 1. etasje må bookes via vårt tursenter (35 53 25 55/telemark@dnt.no).

Her er det ledig kapasitet: fra 28.juni- 1.juli og etter 8.juli er det stort sett ledig på Flekkerhytta. Ønsker du å booke 1 etasje også som har blant annet kanoer send en henvendelse til telemark@dnt.no. Booking gjør du enkelt her! 


Fugleleiken: Fugleleiken er en ubetjent DNT-hytte. Hytta ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Første etasje har et stort oppholdsrom.

Her er det ledig kapasitet: 5.-8juli og fra 9.-16 juli, etter 16.juli er det mye ledig. Booking gjør du enkelt her!  


Sommerseter:Sommerseter er en setervold som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til ca 2km fra vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta om sommeren.

Foreningshytta er ledig fra uke 31, og utover høsten. Booking gjør du her! 

Stallen har ledig fra 3.juli, men er litt opptatt noen dager innimellom. Denne bookes via epost til telemark@dnt.no. Da vi har 3 dagers karantene mellom gjestene her vil det variere noe ettersom tid det er booket hva som er ledig. Du kan booke fra 1-7 dager og vil ha hele hytta for deg selv. 


Øitangen: På nordspissen av Jomfruland, midt i hjertet av Nasjonalparken, tilbys gode overnattingsmuligheter og herlige turomgivelser. Øitangen er til for alle institusjoner, brukergrupper, skoler, barnehager og private. Alle de fire utleiehusene kan leies samlet eller hver for seg. 

Her er det lite ledig i juli, men husk at Øitangen er helårs åpent. Det er flere muligheter fra og med august av til å enda sikre seg et opphold her! Book ditt opphold på Øitangen her! 


Krokan Turisthytte kan tilby to koselige tømmerhytter med fire sengeplasser i hver til utleie. Det er fullt utstyrt kjøkken og kjøleskap på hytta. Om sommeren har man tilgang til kaldt vann i kran på utsiden, men det er ikke innlagt vann og utedo.

Siden Krokan har vært stengt en periode er det mye ledig enda her ! Book ditt opphold her! ​​​​​​​


 Velkommen til fjells.

Foto: Tommt Olsen

Mogen har fortsatt noe ledig kapasitet, ta kontakt med Mogen Turisthytte direkte på mogen@dnt.no for å bestille.

Foto: Katrine Tellsgård

Gaustatoppen har noen ledige dager innimellom for overnatting, send mail til gaustatoppen@dnt.no for å finne ut om din dato passer.

Camp Kalhovd 2015
Camp Kalhovd 2015 Foto: Ruben Smith

Kalhovd Turisthytte har ledig uke 28 bortsett fra torsdag og lørdag, veldig lite plass i uke 29, litt ledig uke 30 bortsett fra mandag og en del kapasitet i uke 31.For overnatting på Kalhovd turisthytte,send en epost til kalhovd@dnt.no. Kalhovd åpner 30.juni for overnatting!

Skrevet av Henriette Hack 29. juni 2020