På tur med Skien Voksenopplæring

Foto: Shadi Omidi

DNT Telemark inngikk i år et samarbeid med Skien Voksenopplæring om månedlige turer til kjente mål i nærområdet. Prikken over i-en skulle være en tur til Mølen før sommerferien.

Men som alt annet denne våren ble det annerledes enn vi hadde tenkt. Turen i februar ble gjennomført som planlagt. Den gikk fra Voldsvegen til gapahuken ved Hvitsteintjenn i snø og kulde. Men glatt underlag og litt feilnavigering la ingen demper på stemningen. Det ble fyrt bål ved gapahuken og folk var innstilt på ny tur i mars. 
Men det skulle gå helt til juni før neste ekspedisjon, nemlig avslutningsturen til Mølen. Her var vi 12 deltakere og 3 turledere i strålende sommersol og nesten havblikk, med utsyn mot havet. Havet, som kan bringe oss til nesten hvor som helst i hele verden! Det var nesten ikke til å tro for noen av våre gjester. 
Og hva gjør man på Mølen? Man ser på havet, man ser på stein, man går på svaberg, man hører fuglekvitter og man KOSER SEG! Vi fant til og med en vakker lagune med deilig sandstrand som innbød til en dukkert. Og flere av deltakerne kastet seg ut i vannet og nøt smaken av saltvann for første gang siden de kom til Norge!
Nå får vi se hva høsten bringer. Kanskje kan det bli flere turer? Det som er sikkert er at det blir tur fra Oddebakken til Vealøs søndag den 30. august. Da i samarbeid med Telemark Røde Kors og tiltaket som går under navnet Til Topps. Kanskje vi sees på tur da?
Foto: Shadi Omidi