Krokan hyttene er endelig åpne!

Krokan turisthytte
Krokan turisthytte Foto: Jenny Flobak

Nå er Krokan Turisthytte endelig åpen for sesongen! Hyttene kan enkelt bookes på nett og er den perfekte utgangspunktet enten du skal gå på Hardangervidda eller om du skal oppleve Rjukan sin historie! 

Krokan Turisthytte kan tilby to koselige tømmerhytter med fire sengeplasser i hver til utleie. Det er fullt utstyrt kjøkken og kjøleskap på hytta. Om sommeren har man tilgang til kaldt vann i kran på utsiden, men det er ikke innlagt vann og det er utedo til hytta.

Krokan kafé er åpen for sesongen, hver dag kl. 11-18 frem til og med 8. august kan du nyte god mat og drikke på Norges første turisthytte. I år driftes den av Marispelet ved Rjukanfossen i samarbeid med DNT og NIA. Her er fokuset på hjemmelaget mat med gode smaker, du kan blant annet få karbonadesmørbrød, rekesmørbrød, fjellburger, pizza, ovnsbakt laks, dagens middag (f.eks. kjøttkaker, svinestek, lapskaus eller annet, dette varierer fra dag til dag), vafler og andre fristelser. Følg Krokan turisthytte 2020 Marispelet på Facebook for å se mer av menyen og hva som er dagens middag. For reservasjon ta kontakt på tlf. 907 48 080

Du kan se hvilken dager som er ledig og booke en eller begge hyttene her! Hyttene koster kun kr 800 per hytte om du er medlem eller 1400kr  for øvrige! Meld deg inn her! 

Det finnes masse turmuligher i området, for inspirasjon for turer dere kan ta, sjekk ut Tinn og Rjukan turlag sin Titopper oig alle turene demmes her! 

Gaustatoppern Turisthytte holder åpent hver dag i sommer, ta turen opp for en nydelig vaffel på Telemarkstak! 

Trenger du hjelp til planlegging eller kanskje en ny ulltrøye? Ta kontakt med oss i tursenteret i Skien på telefon 35 53 25 55 , epost telemark@dnt.no eller kom innom oss i Torggata 15, Skien! 


Fra innspilling med Anne Lindmo på Krokan og Gaustatoppen i august 2017.
Fra innspilling med Anne Lindmo på Krokan og Gaustatoppen i august 2017. Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Henriette Hack 3. juli 2020