Ledig plass på DNT Telemark sine ubetjente hytter!

Krokan turisthytte
Krokan turisthytte Foto: Jenny Flobak

Sommeren er i full gang og vi vil gjerne hjelpe dere med å enkelt finne ut hvor dere kan dra på hyttetur på DNT Telemark sine ubetjente hytter nå i juli! I denne artikelen finner du en oversikt på hva som er ledig! 

Solumhytta:Solumhytta er en perle nordøst i Luksefjell, på grensa til Skrimfjella. Hytta har plass til 8 stykker (5 på soverommet og 3 i stua), samt at det er 2 sengeplasser i sikringsbua. Sikringsbua består også av et eget hundrom. På grunn av koronasituasjonen kan du nå ikke booke deg inn på sengenivå her, men booke hele hytta. 

Her er ledig kapasitet: 9.-14 juli, og 29.juli-3.august. Per nå kan du kun booke 1 helg. Ønsker du å forlenge ditt opphold med flere dager? Ta kontakt med oss på telemark@dnt.no så hjelper vi deg. Booking gjør du enkelt her! 


Flekkerhytta: Flekkerhytta består av to etasjer. 1. etasje er et aktivitetssenter som passer fint til skoleklasser, speidergrupper, lag og andre større grupper. I 2. etasje er det soverom (totalt 6 sengeplasser), stue og kjøkken. 2. etasje kan du booke på nett, mens 1. etasje må bookes via vårt tursenter (35 53 25 55/telemark@dnt.no).

Her er det ledig kapasitet: fra 10.-17.juli og 21.-30.juni på Flekkerhytta. Ønsker du å booke 1 etasje også som har blant annet kanoer send en henvendelse til telemark@dnt.noBooking gjør du enkelt her! 


Fugleleiken: Fugleleiken er en ubetjent DNT-hytte. Hytta ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Mange kjenner denne hytta som vaffelhytta på Svanstul som du har vært innom å kjøpt vaffel på vinteren! 

Her er det ledig kapasitet: 9.-11 juli, 12.-13.juli, 14.-16.juli og 18.-24.juli. Booking gjør du enkelt her!  


Sommerseter:Sommerseter er en setervold som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til ca 2km fra vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta om sommeren.

Foreningshytta er ledig fra 14.-15.juli, ta kontakt med tursenteret for booking av denne dagen!

Stallen har ledig fra 13.-21-juli. Denne bookes via epost til telemark@dnt.no. Da vi har 3 dagers karantene mellom gjestene her vil det variere noe ettersom tid det er booket hva som er ledig. Du kan booke fra 1-7 dager og vil ha hele hytta for deg selv. 


Øitangen: På nordspissen av Jomfruland, midt i hjertet av Nasjonalparken, tilbys gode overnattingsmuligheter og herlige turomgivelser. Øitangen er til for alle institusjoner, brukergrupper, skoler, barnehager og private. Alle de fire utleiehusene kan leies samlet eller hver for seg. 

Her er det lite ledig i juli, men husk at Øitangen er helårs åpent. Det er flere muligheter fra og med august av til å enda sikre seg et opphold her! Book ditt opphold på Øitangen her! 


Krokan Turisthytte kan tilby to koselige tømmerhytter med fire sengeplasser i hver til utleie. Det er fullt utstyrt kjøkken og kjøleskap på hytta. Om sommeren har man tilgang til kaldt vann i kran på utsiden, men det er ikke innlagt vann og utedo.

Her er et ledig 9.-19.juli, 12.-15.juli og 16.-20.juli, etter det er det en god del ledig! Book ditt opphold her! ​​​​​​​


Sildevika er ledig 26.-27.juli! 


Les mer om retningslinjer for opphold på ubetjente hytter her: https://telemark.dnt.no/hytteinformasjon/ 

Støtt hyttetilbudet, bli medlem av DNT her! 


Foto: Olav Holta

Skrevet av Henriette Hack 8. juli 2020