Nyt sommeren langs Bamblekysten

Foto: Bamble Turlag

Den vakre kysten i Bamble kan nytes på mange forskjellige måter. Gå en del av kyststien og opplev den fine naturen, eller nyt havet med Skjærgårdscruiset langs Solkysten.

I 2012 fullførte Bamble Turlag sitt første store prosjekt, nemlig kyststien langs hele kommunen på totalt 60km. De frivillige sto på i 2år for at stien skulle bli ferdig, men arbeidet stopper ikke der, for kyststien jobbes fortsatt med å bli vedlikeholdt og forbedret. Stien er variert og vakker med mange muligheter for flotte utstikkere til utkikkspunkter,  friområder eller koselig bebygde strøk. Grunnen til at den er så fin og lettgått for alle turgåerne er fordi de frivillige i Bamble turlag jobber hele tiden med å forbedre stien så godt de kan slik at den kan glede de minste og de eldste. De er en gjeng med skikkelig tak og med mange ivrige frivillige som ønsker å gjøre besøket ditt til Bamble best mulig.

Planlegg turen din med kart, eller bruk nettsiden eller appen til UT.no, her finner du alt du trenger å vite, praktisk info, bilder, og kart over alle de fine delene av kyststien. Turforslag langs kyststien finner du her.

Skjærgårdscruiset er en annen måte å oppleve alt Solkysten i Bamble har å by på. Man kan hoppe av cruiset underveis og finne på noe aktivt som å gå videre langs kyststien eller sykkle skjærgårdsruta. De strekkene som er blant de vakkreste og mest populære er fra Langesund via Rognstranda til Åby, og fra Åby til Trosby.

Les mer om Skjærgårdscruise på Bamblekysten her.


For mer info, oppdateringer og spennende aktiviteter langs kysten i Bamble finner du på: https://www.visittelemark.no/bamble

For å støtte alt Bamble og de andre turlagene gjør for at vi kan nyte naturen, hjelp til og bli medlem her.


Skrevet av Henriette Hack 9. juli 2020