DNT Telemark sine ledige hytter!

Fugleleiken på Svanstul
Fugleleiken på Svanstul Foto: Telemark Turistforening

Her finner du en oppdatert oversikt over hva som er ledig av DNT Telemark sine ubetjente hytter i nærmeste framtid.


Solumhytta:Solumhytta er en perle nordøst i Luksefjell, på grensa til Skrimfjella. Hytta har plass til 8 stykker (5 på soverommet og 3 i stua), samt at det er 2 sengeplasser i sikringsbua. Sikringsbua består også av et eget hundrom. På grunn av koronasituasjonen kan du nå ikke booke deg inn på sengenivå her, men booke hele hytta. 

Her er ledig kapasitet:29.juli-3.august og 13-16.august. Per nå kan du kun booke 1 helg. Ønsker du å forlenge ditt opphold med flere dager? Ta kontakt med oss på telemark@dnt.no så hjelper vi deg. Booking gjør du enkelt her! 


Flekkerhytta: Flekkerhytta består av to etasjer. 1. etasje er et aktivitetssenter som passer fint til skoleklasser, speidergrupper, lag og andre større grupper. I 2. etasje er det soverom (totalt 6 sengeplasser), stue og kjøkken. 2. etasje kan du booke på nett, mens 1. etasje må bookes via vårt tursenter (35 53 25 55/telemark@dnt.no).

Her er det ledig kapasitet: fra 23.juli-5.august og fra 6.-13.august, etter dette er det masse ledig! Ønsker du å booke 1 etasje også som har blant annet kanoer send en henvendelse til telemark@dnt.noBooking gjør du enkelt her! 


Fugleleiken: Fugleleiken er en ubetjent DNT-hytte. Hytta ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Mange kjenner denne hytta som vaffelhytta på Svanstul som du har vært innom å kjøpt vaffel på vinteren! 

Her er det ledig kapasitet: fra 21.-24.juli, og fra 26.juli er det helt ledig. Booking gjør du enkelt her!  


Mule Varde: Mule Varde er nylig restaurert med moderne fasiliteter stue, kjøkken og dusj/wc og med 6 senger på hemsen i 2. et. Den leies i sommersesongen ut som kystledhytte. Hytta ligger for seg selv på eiendommen og bare 8m fra fjorden. Fine bade- og fiskemuligheter, og en rekke turmuligheter i nærområder rundt. Hytta er også tilknyttet kyststien mot Brevik.

Her er det ledig i perioden 5.-22.august. Book oppholdet her!


Sommerseter:Sommerseter er en setervold som består av to hytter; Foreningshytta (plass til 5) og Stallen (plass til 7). Hyttene er ubetjente og ligger vakkert til ca 2km fra vannet Eiangen. Det er grusvei hele veien inn til hytta om sommeren.

Foreningshytta er ledig fra 29.-31.juli, og etter 10.august er det ledig!Book oppholdet ditt her!

Stallen har ledig fra 28.-31.juli, og etter 7.august. Denne bookes via epost til telemark@dnt.no. Da vi har 3 dagers karantene mellom gjestene her vil det variere noe ettersom tid det er booket hva som er ledig. Du kan booke fra 1-7 dager og vil ha hele hytta for deg selv. 


Krokan Turisthytte kan tilby to koselige tømmerhytter med fire sengeplasser i hver til utleie. Det er fullt utstyrt kjøkken og kjøleskap på hytta. Om sommeren har man tilgang til kaldt vann i kran på utsiden, men det er ikke innlagt vann og utedo.

Her er et ledig 22-25.juli, og fra 26.-29.juli, etter 30.juli er det en god del ledig! Book ditt opphold her! ​​​​​​​


Sildevika er ei godt utstyrt kystledhytte med flott beliggenhet på fastlandet ved Ormerfjorden, cirka 1 mil sør-sørøst for Porsgrunn. Det gamle fiskebruket med hovedhus, naust og brygge ligger rett ved sjøen og har plass til 10 personer. 

Her er ledig: fra 26.-27.juli, fra 6.-7.august, fra 13.-14.august, og fra 16.-21.august. Book ditt opphold her! 


Les mer om retningslinjer for opphold på ubetjente hytter her: https://telemark.dnt.no/hytteinformasjon/ 

Støtt hyttetilbudet, bli medlem av DNT her! 

Foto: Aasta Egeland

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 20. juli 2020