Ta med turshortsen til fjells!

Foto: Mina Borgejordet Simones

Selv om det er kaldere på fjellet enn i byen, kan det fort bli varmt å gå i høyden når sola skinner sterkest. Det kan derfor være lurt å ta med en god turshorts om man planlegger en helgetur ute i naturen.

Tursenteret har akkurat fått inn nye turklær fra Bergans, Utne shortsene er en av de. Vi har Utne turshorts til både dame og herre og dette er en lett og behagelig shorts i pustende og hurtigtørkende stretch-materiale, perfekt for en dag (eller tre) på fjellet. Bergans er ledende aktør innen utvikling av funksjonelt turutstyr og teknisk bekledning, og dette merkes i kvaliteten på turklærne.

Er man bekymret for å få bøss og kvister i skoen når man går med shorts, er det en enkel løsning på dette problemet. Bergans Tind Gaiter er en lav, lett og luftig gamasje utviklet til topptur og fjellsport om sommeren. Egner seg både til lave fjellsko/joggesko, og til klassiske fjellstøvler. Gamasjen hindrer snø og smårusk i å komme opp i skoene og tar minimal plass i sekken. De kan åpnes helt med glidelås midt foran, og har forsterkningsstoff på innsiden der det er risiko for størst slitasje. Strikken er med god elastisitet både i overkant og underkant (denne feste med krok). Strikken er også utskiftbar, justerbar og forsterket med plastbelegg i delen under skoen.

Om man fortsatt foretrekker turbukse, har vi et variert utvalg av dette i tursenteret, i tillegg til at vi har fått in en ny modell for herre. Denne modellen er Bergans Breheimen Softshell Pants! Dette er en, pustende og superkomfortabel turbukse som passer ypperlig til et bredt spekter av friluftsliv. Buksen har borrelåsjustering i livet og regulerbar vidde nederst i bena, som gjør at du enkelt kan tilpasse buksa til dine aktiviteter og behov.

Produktene kan du finne i vårt tursener i Torggata 15, Skien, samt annet utstyr eller tips og veiledning du kanskje trenger før turen.

Som medlem er en av mange fordeler at du får 15% rabatt på alt av klær, kart, og utstyr i tursenteret vårt! Du kan enkelt melde deg inn her!

Foto: Olav Hahn

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 31. juli 2020