Slik overnatter du i hengekøye

Foto: Marius Dalseg Sætre

Lyst til å ta en sensommernatt i hengekøye? Her får du tips til en god natt i trærne.

Det er meldt strålende sommervær til helgen og naturen ønsker velkommen til utenetter. Vi har fått påfyll av den populære Ticket to the moon-hengekøya i vårt tursenter i Skien og ønsker å dele noen enkle tips til en best mulig hengekøyenatt: 

  1. Finn en god hengekøye til dine behov. Ticket to the moon-køyene vi har hos oss er svært populære grunnet lav vekt, slitesterkt materiale, god komfort og ikke minst grunnet alle de flotte fargevalgene som finnes. Se vårt store utvalg nederst i saken.
  2. Du trenger to, solide tau for å henge opp køya. Spesialtilpasset tau kan kjøpes hos oss. Fest tauene i passe høyde på to trær med god avstand mellom. Sjekk at tauene er festet høyt nok, så ikke hengekøya subber i bakken.  
  3. Fest hengekøya til tauene og pass på at den ikke har for mye "bananform". Jo rettere hengekøya er, jo bedre blir det å ligge i den. 
  4. For sommernetter med mye mygg anbefaler vi å bruke myggnetting. Hos oss finner du Ticket to the moon sin lette og praktiske myggnetting som passer perfekt til hengekøya. 
  5. Bruk liggeunderlag og sovepose for en varm og trivelig natt. Hos oss får du tak i både de varme og lette Thermarest Z-lite sol-liggeunderlagene og Sea to summits komfortable oppblåsbare liggeunderlag.

Trenger du tips til steder å dra på hengekøyetur? Klikk på knappen under for nærturtips i Telemark.

Vi har et stort utvalg av Ticket to the moon-hengekøyene i både barne-, kompakt-, original- og king size-modellen.

Priser på Ticket to the moon-hengekøyer og
opphengstau hos DNT Telemark (per 06.08.2020):

Original/dobbel: 650,-/552,-

Kompakt/singel: 550,-/465,-

King size: 750,-/650,-

Barnekøye: 399,-/330,-

Myggnetting: 799,-/679,-

Opphengstau: 179,-/150,-  

Den laveste prisen er for alle DNT-medlmmer. 

God hengekøyetur!