Husk å bestille årboka!

Bølgesurfing på Andøya i mørketida er et av temaene for årets DNT årbok.
Bølgesurfing på Andøya i mørketida er et av temaene for årets DNT årbok. Foto: Kristin Folsland Olsen

Årgang 152 i rekken av DNT årbøker er i støpeskjeen. I år er temaet Kysten vår og boka inneholder et bredt utvalgt artikler om friluftsliv og kystkultur. Skal du ha den årvisse årboka i posten må du bestille den nå.

– Vi trenger alle medlemmenes hjelp for å finne ut hvor mange årbøker vi skal trykke i år, sier redaktør Trygve Sunde Kolderup i DNT.

– Hvordan bestiller jeg årbok?

–Det gjør du ved å gå inn på DNT.no/minside og aktivt bestille årboka innen 22. august 2020. Da vil du få den i postkassa i løpet av november/desember. Årboka er en medlemsfordel, og du får den gratis tilsendt i pocketformat – men fra nå er det altså bare på bestilling.

Øyhopping og bølgesurfing

De siste månedene har journalister, fotografer og kystens fagfolk vært ute i fjæra, på sjøen og på lyngheiene og samlet stoff til årets årbok. Blant annet kommer artikler om øyhopping i Finnmark og øytopping på Helgelandskysten, om fugleværet Gjæslingan og om surfing på Andøya, og andre saker som skal inspirere til mer aktivitet og friluftsliv langs fjordene og ut mot havet.

Denne gangen blir det en reise i opplevelser langs en strekning DNT ønsker å vie mye, mye mer interesse – men, skal du kunne lese boka på papir, og ikke bare digitalt, må den bestilles. Årsaken er rett og slett av DNT, på grunn av koronapandemien, må minske kostandene ved utsendelse av publikasjonen. Samtidig reduseres foreningens klimaavtrykk.
DNT s årbok er en av Norges største bokutgivelser. Helt siden 1868 har DNTs årbok blitt sendt ut til foreningens medlemmer, en ubrutt rekke bøker i 152 år. Og slik skal det fortsatt være i framtiden.

Kulturinstitusjon

– Mange medlemmer blir glade over å få boka i postkassen og samler den i bokhylla. Årboka er en kulturinstitusjon DNT vil holde i hevd. Men så er det slik at stadig flere ønsker å bare lese den digitalt. Som et ledd i å redusere unødvendige kostnader og minske produksjon, vil det nå fremover være nødvendig for medlemmene våre å bestille boka i papirformat, sier redaktør Sunde Kolderup.

– Hva skjer om jeg ikke rekker å bestille boka?

– Da kan du fortsatt lese boka digitalt på DNT.no/minside, men du vil ikke lenger få den tilsendt som papirutgave. Alle medlemmene får varsel om når årboka publiseres og er tilgjengelig digital. Går du inn på DNT.no/publikasjoner vil du oppdage at det ligger årbøker for mange år tilbake, og der er det masse bra lesestoff.

Seilerhytta på Sørlandskysten blir du bedre kjent med i DNTs årbok 2020.
Seilerhytta på Sørlandskysten blir du bedre kjent med i DNTs årbok 2020. Foto: Marius Dalsegg Sætre

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 14. august 2020