Rapport fra Kalhovd Turisthytte

Foto: Willy Solberg

Willy Solberg er hyttevakt på Kalhovd Turisthyttes ubetjente del i høst og har sendt oss gode tanker fra de to siste dagene.

Tekst: Willy Solberg

6 .september

Det glinser i kveldsbrisen på Kalhovdfjorden. Sola er av og på og det blåser ganske heftig. Jeg sitter med en kaffekopp utafor tuppehuset, hytta jeg er så heldig å få være vakt på helt til 15 okt. Snart er sola borte bak høye fjell. Følelsen av det gode liv kommer sigende. Folka på hovedhytta har firt ned flagget, det er på en måte beviset på at sommern er over. De rydder og snart er de på vei hjem, en sommer er nok en gang på hell

Jeg blir helt aleine igjen. Håper på fine dager og noen turister kommer også sikkert innom. Jeg kjente jeg trang frisk fjelluft, gåturer på fine stier og litt fiske håper jeg også å få til om været er på godlune, det er ingen selvfølge her på denne tiden. Fargene kommer med stormskritt, nok et tegn på høst og mørke kvelder. Dette kaller jeg glede med få bekymringer, få skarpe svinger og lite oppoverbakker inne i hodet.

Ønsker alle en fin kveld og hilser fra fjellet!

7. september

Når jeg våkner i ett stille hus, hører bare vindens sus rundt veggene, tar mitt lille krus, koker kaffe og tar mot til meg og går ut i 5 gr, drikker kaffen og lar dagen komme og med litt snev av positivitet blir det ofte mer enn bra.

Gjester kom det også seint på kvelden i går.

Frokost smakte drivende godt på et godt varmt kjøkken kl 9 i dag etter kaffen.

Måtte ha godt meg klær i dag før tur på leit etter blomster som ennå ikke vil gi seg med å glede andre, bl.a meg. Finere og sterkere farger for hver dag en våkner og gløtter ut av vinduet, trøtt som et bybud.

Det går mot kveld, det blåser hissig og fjorden går hvit. Vakkert og værhardt.

Takk for den fine dagen!

Foto: Willy Solberg
Foto: Willy Solberg

Skrevet av Katrine Tellsgård 8. september 2020