Turbotråkk - for en fest!

Bildet er fra TurboTråkk i 2019.
Bildet er fra TurboTråkk i 2019. Foto: Jenny Flobak

Barnas Turlags maskot, Turbo, har igjen vært på tur med barnehagene i Telemark.

Onsdag 9. september var det klart for en annerledes Turbotråkk i Telemark. 65 barnehager og rundt 2500 barna var på tur denne dagen. Tidligere år har vi hatt tre større arrangementer i Telemark og samlet mange barnehager. Dette var naturligvis ikke mulig i år. I årets utgave sto barnehagene selv for turen, med hjelp av utstyr utsendt fra Turbo. Blant annet natursti, turbingo og premier.   

Ut fra bilder og tilbakemeldinger ser det ut til at barnehagene i Telemark har hatt en super turdag, takket være utstyr og ikke minst barnehagepersonalet som har lagt til rette for en heidundrende Turbotråkk. Noen barnehager samarbeidet om dagen, andre arrangerte alene. Noen hadde konsert, andre flotte eventyrstunder, og mange lette etter Turbo i skogen. En barnehage tok den helt ut og arrangerte en hel turbotråkk-uke!

Vi i DNT Telemark er imponert, og ikke minst svært fornøyd med at barnehagene i Telemark er ute på tur! Utebarn er som kjent glade barn. Alle deltagende barnehager fikk utdelt deres egen turbamse. Vi håper nå at denne, og ikke minst ungene, kommer seg ut titt og ofte!  

Turbotråkk i annerledesåret er over for denne gang. Vi er flere erfaringer rikere på nye måter å arrangere på. Vi gleder oss allerede til Turbotråkk 2021. Hvordan det blir da vet vi ikke, men at det blir Turbotråkk er helt sikkert! 

Stor bamseklem fra Turbo 

Skrevet av Dag-Øyvind Olsen Djuvik 10. september 2020