Feiring av frivillighetens dag

Fremvisning av digital konferanse, prisutdeling og sosialt samvær.

Torsdag tjuvstartet vi feiringen av frivillighetens dag, som er 5. desember. Til tross for den spesielle tiden vi er inne i fikk vi samlet noen av våre medlemmer som er med i DNT Tilrettelagt-gruppene "Klart det går" og "Rubenstur". 

Frivillighet Norge arrangerer vanligvis et storslått arrangement i Oslo for å markere dagen, men i år måtte det bli digitalt. I den anledning hadde DNT Telemark leid store lokaler for å kunne vise showet på storskjerm. Solveig Kloppen var konfransier, kronsprins Haakon ønsket velkommen og kulturminister Abid Raja delte ut priser. 

Ruben Smith, initiativtager og frivillig i Rubenstur, var en av seks finalister til å vinne Årets Frivillighetspris. Han var i godt selskap av mange sterke kandidater. Å se hva andre foreninger og enkeltpersoner bidrar med rundt omkring i Norge var veldig inspirerende! Til slutt ble det Turid Abelsen fra Sortland frivillighetssentral som stakk av med seieren og årets frivillighetspris. Vel fortjent!

Ut av 250 nominerte var Ruben fra Siljan en av de seks finalistene, og vi var alle enige om at dette var en stor seier og fantastisk opplevelse i seg selv! Ruben er et viktig forbilde, og har gjort stas på DNT gjennom hele nominasjonsprosessen. Nå håper han at dette kan inspirere enda flere til å ta del i DNT Telemark sitt tilbud til personer med fysiske funksjonsnedsettelser. 

Daglig leder, Jon Atle Holmberg, var tilstede og trakk fram hvor unik Rubens innsats og engasjement gjennom de siste ti årene har vært.

Ruben takket også alle de frivillige som har lagt ned utallige timer med planlegging og gjennomføring av turer, alle turledere som har deltatt på Rubenstur og alle deltagere som han har vært så heldig å bli kjent med. En spesiell takk ble også rettet til Sindre Klakegg Bruflot - som har vært hans kompanjong helt siden starten. En viktig støttespiller og en god venn!

Se bilder fra kvelden her:


Skrevet av Jenny Flobak 4. desember 2020