Ut(.no) på tur med ny app!

Last ned og sjekk ut den unike turappen UT.no - så har du alltid et godt turtips i lomma !

De fleste trenger av og til påfyll og nye turideer for å få inspirasjon til å komme seg ut. Ikke minst om høsten, når dagene er på sitt korteste og utelysten kan være like grånende som dagslyset. Da kan UT.no være stedet å starte turen og mobilisere lyst nok til å lokke seg selv ut av døra. Man angrer som kjent sjelden på de turene man tar, men på de som ikke blir noe av.

På UT.no. kan du oppdage nye turmuligheter der du bor og dit du reiser. Her kan du sanke næring til nye turdrømmer og få fakta til planlegging av korte og lange utflukter. Du kan søke frem hele 900.000 steder i Norge, finne over 6000 turforslag, surfe på UT.no/kart og ta en titt på over 1100 hytter. Appen inneholder eventyrlige mengder med nyttig uteinformasjon. Kanskje finner du din drømmetur eller ditt nye drømmested nettopp her? 

Turforslag, ulike aktiviteter, hytter og kart i hele Norge

Vil du gå fottur eller jogge? Ha tips til sykkel- og skiturer? Eller vil du heller padle og klatre? UT.no har tipsene.

Du kan velge nivå, område, sted og hvem det skal passe for - enten det er barn, voksne eller senior. Du kan også søke på varighet og lengde, fra 1-2 kilometer, til en eller flere dager. Og du kan søke etter tips for kjørebeskrivelse og kollektiv transport.

Her finnes det med andre ord en tur, eller ti, for alle. Så har du ennå ikke sjekket UT.no eller lastet ned mobilappen - gjør det NÅ.

Start i nærheten

Et fint sted å starte bruken av UT.no, er i nærheten. Det vil si ved å søke på funksjonen "i nærheten". Da får du opp turforslag nær der du er i øyeblikket - på reise eller hjemme. Et søk hjemmefra gir meg overraskende mange ideer til enkle nærturer til fots og på sykkel, med start rett utenfor døren. Et tilsvarende søk fra jobben noen få kilometer unna, fører til andre spennende steder. Du kan altså "APPE" litt underveis der du befinner deg og bli bedre kjent i egen by eller område på en smart måte. Nå får jeg for eksempel forslag om en byvandring, en tur fra park til park og en spenstig joggetur fra Bislett til Frognerseteren. Men øverst på listen over aktive UT-forslag med start fra jobben troner den himmelske turen; "Fra sentrum til paradis"... 

Skrevet av Hanne Findal 14. oktober 2015