Aktiv avslutning på høstferien

Godt humør.
Godt humør. Foto: Sissel Mogård

Voksenopplæringa i Porsgrunn fikk en aktiv slutt på høstferien da de sammen med oss i Turistforeningen hadde planlagt en tur til Åletjern for sine elever.

Vi var ca 100 personer tilsammen som fikk en fin fredag ute i frisk luft. Det var en positiv og forberedt gjeng som gikk i lang rekke fra parkeringen fra Vestre Gulset inn mot Åletjern. Torsdagen før hadde vi litt informasjon på skolen om ulike temaer når det gjelder tur og turtradisjonen her i Norge, blant annet allemannsretten, turutstyr og bekleding. Det ble god stemning rundt bålet og bålpanna, og det ble stekt de herligste ting som de hadde med seg. Imponerende og noe å lære for oss nordmenn med pølsepakka i sekken! Noen hadde også med sine barn og de virket også til å kose seg med pølser og annet godt.

Dette samarbeidet kom i stand gjennom Grenland Frilufstråd og deres innsats og fokusering på integrering gjennom friluftsliv. De har skaffet noen midler som Voksenopplæringa i Skien, Porsgrunn og Drangedal skal bruke på samarbeid og opplegg sammen med TTF, Soppforeningen og Jeger og Fiskeforeningen.

En flott satsning med tanke på informasjon, integrering og aktivisering av våre nye landsmenn. Et bra tiltak for folkehelsa!

Takk til alle elever, lærere og hjelpere for en fin og givende høstdag ved Åletjern

Bålprat
Bålprat Foto: Sissel Mogård
Foto: Sissel Mogård