Kom du deg ut i dag?

Det ble både lek og pølser på bål i løpet av dagen. Her fra arrangementet i Morgedal.
Det ble både lek og pølser på bål i løpet av dagen. Her fra arrangementet i Morgedal. Foto: Jon Atle Holmberg

I dag feiret vi den nasjonale turdagen, Kom deg ut-dagen, i hele Telemark! Var du også på tur?

“Kom deg ut–dagen” er en nasjonal turdag i regi av DNT som arrangeres hver høst og vinter. Her kan alle som vil få en smakebit på friluftslivet, helt gratis. DNT Telemark

Selv om det også denne gangen ble en litt annerledes Kom deg ut-dag, ser vi at det i hele Telemark er mange som har vært ute og kost seg med familie og venner. Under kan du lese om de forskjellige arrangementene og hva de Barnas Turlagene som ikke hadde arrangement oppfordret til av aktiviteter og konkurranser. 

Barnas Turlag Bamble
I Bamble var det i dag duket for skøyteløp og lek på isen. 50 barn og voksne koste seg ute i kulda. Bålpanna var fyrt opp og alle barna fikk både pølser og premier. I tillegg kom selveste Turbo innom for å leke på isen. Den blå fjellreven er Barnas Turlag sin maskot, og en svært populær kar. 

Barnas Turlag Kviteseid & Seljord
Store og små fikk i dag oppleve mange morsomme vinteraktiviteter på Morgedalstjønni. Blant annet fikk barna prøve hundekjøring, noe som ble tatt godt i mot. Det var frivillige i Barnas Turlag Kviteseid, i samarbeid med Morgedal IL og Barnas Turlag Seljord, som invitererar til vinteraktivitetsdag for hele familien. 

Barnas Turlag Vinje
30 små og store gikk på ski inn til Jønnardalen hvor det ble både grilling og aking.

- Litt kaldt, men med full fres i akebakken holdt vi varmen, kunne de frivillige i Barnas Turlag Vinje melde om. 

Barnas Turlag Nome
Allerede på lørdag kunne du møte en gjeng smilende frivillige fra Barnas Turlag Nome, og ei fra Røde Kors, i Lunde sentrum. Her var det fyr i bålpanna, utdeling av mandariner, sitteunderlag og informasjon til alle som kom forbi. 

I dag var det duket for skøyter på Nomevannet, sammen med Røde kors og Barnas turlag Nome. Om du ikke fikk med deg arrangemente kan du fortsatt teste ut en morsom natursti til Harpåsen. Turen starter ved Nomestranda og på toppen henger det fine premier til de første som deltar.  

Foto: Henriette Hack

Barnas Turlag Siljan
I Siljan ble det ikke avholdt et arrangement, men det er hengt opp en barnevennlig natursti rundt Galtetjønn, ved Solvika. Ta turen ut og test den før 10. februar.

Barnas Turlag Tinn 
Selv om det ikke ble et arrangement her heller i dag, har Barnas Turlag Tinn vært flinke til å dele turinspirasjon på sin Facebookside, og har i tillegg en konkurnase gående ut dagen! Bruk #barnasturlagtinn på sosiale medier og vær med i trekningen av fine premier. 

Barnas Turlag Kragerø
I Kragerø arrangeres det også fotokonkurranse. Klikk her for å komme til deres Facebookside for å sjekke ut konkurransen og del dine turbilder fra dagen i kommentarfeltet. Også gjengen i Kragerø har vært aktiv på sin Facebookside i dagene før Kom deg ut-dagen og delt gode tips til å komme seg ut på egen hånd.  

Barnas Turlag Midt-Telemark
Barnas Turlag Midt-Telemark hadde et felles arrangement, men oppfordret alle i nærheten til å ta turen ut, og kunne lokke med en saftig gulrot:

"Som en liten motivasjon for å komme seg ut denne dagen, har vi laget en konkurranse hvor hovedpremien er en overnatting på DNT-hytta Mule Varde i Porsgrunn", skriver de i sitt Facebookarrangement.

Bli med i Barnas Turlag Midt-Telemarks konkurranse og vinn et opphold på Mule Varde!
Bli med i Barnas Turlag Midt-Telemarks konkurranse og vinn et opphold på Mule Varde! Foto: Katrine Tellsgård

Barnas Turlag Skien & Barnas Turlag Porsgrunn
Det ble heller ingen store arrangementer i Skien og Porsgrunn i år, men turlagene oppfordret alle til å teste ut et av våre 10 tips til utendørsaktiviteter:
https://telemark.dnt.no/artikler/nyheter/23208-10-tips-til-uteaktivitet-pa-kom-deg-ut-dagen/

Ikke fått testa de i dag? Det er fortsatt lenge igjen av vinteren, så vi håper dere får testa alle ti innen den er omme!

Her er det snøsoftis som er på menyen. Klikk på bildet for flere tips.
Her er det snøsoftis som er på menyen. Klikk på bildet for flere tips. Foto: Jenny Flobak

Alle barn som melder seg inn via dnt.no 6. eller 7. februar mottar en Turbobamse i posten i ettertid. Dette gjelder uavhengig om det er et rent barnemedlemskap, eller om det er barn som meldes inn via familiemedlemskap!

Skrevet av Katrine Tellsgård 7. februar 2021