Bli med Silje og co på Topp7

Foto: Preben Herregården

29. mai går Topp7 av stabelen, og du kan igjen bli med Silje, Bjørn og Morten fra Skien til Porsgrunn over 7 topper!

Vi lurte på om Silje Tollfesen, en av turlederne, ville skrive en liten tekst om turen, så her kan du bli litt bedre kjent med både henne og dette flotte vårevenyret.

Tekst: Silje Tollefsen

I år blir det femte gang jeg er med som turleder på Topp7- turen, men det er Bjørn Rasmussen og Morten Realfsen som vet veien. Jeg går gjerne bakerst og passer på alt alle er med. Og dersom noen får gnagsår eller kræsjer skinnleggen i ei rot så plastrer jeg dem sammen igjen.

Vi ønsker at alle skal kose seg på tur derfor er en god niste med i prisen og vi legger inn nok av pauser til å drikke vann og få næring i kroppen. For turen er lang og noen vil oppleve den som krevende. Vi går tidvis i kupert terreng og skal til sammen forflytte oss over 20 km. Men hver stigning og høye kneløft er verdt det. Vi kommer til fine utsiktsposter og stille tjern, vi småprater og forteller lokale historier underveis. Været har spilt på lag hvert år, latteren sitter løst og kafeen på Solmyrås har heist flagget og holder lørdagsåpent for salg av vaffel, kaffe og kald drikke. I og med at turen tar rundt 8 timer blir vi i tillegg godt kjent og hvem vet - kanskje knyttes nye vennskap?

Rast ved Hvitsteintjenn.
Rast ved Hvitsteintjenn. Foto: Katrine Tellsgård

Jeg syntes det var spennende å bli kjent med «bakveien» fra Skien til Porsgrunn og ikke ante jeg at stinettet og grusveiene til sammen danner en så begivenhetsrikt og variert rute mellom de to byene. I tillegg kan man krysse av flere topper tidlig i årets 10 topper-sesong, for vi setter av tid til å skrive seg inn i bøkene underveis.

Foto: Preben Herregården

Turen starter i Skien med oppmøte i parken utenfor Friluftslivets hus. Her vil det ligge kart som viser ruta, det deles ut nister og opptelling gjennomføres. Så legger vi i vei gjennom sentrum, langs Bakkestranda og over til første toppen, Kjempa. Vi går videre til Vindalsåsen og etter en god stopp ved Hvitsteintjenn kommer vi frem til Piggen. Herifra til Kjerkåsen er ikke så langt, men litt bratt. Da smaker det ekstra godt med vaffel og brus på Solmyrås underholdt av god utsikt til Frierfjorden. 

Vaffelpause ved Solmyrås.
Vaffelpause ved Solmyrås. Foto: Preben Herregården

Nå er vi nær bygrensa og de tre siste toppene står for tur. Enda godt vi har med en kjentmann for Lakollen, Torsberg og Frydentopp ligger slik til at vi veksler mellom sti og grusvei, tar av og innpå ulike traseer og beveger oss opp og ned i terrenget. Før du aner ordet av det har vi asfalt under bena og befinner oss på Vestsiden i Porsgrunn ved Tørmo. Herifra er avstanden til bussholdeplassen kort og vi rusler dit med en god følelse i kroppen, litt svett i panna og mange fine inntrykk på minnet.

Det er gøy at noen velger å være med år etter år, men vi ønsker også nye deltakere hjertelig velkomne til å bli enda bedre kjent i Grenlands flotte bakgård. Gleder meg til å se dere!