Kviteseid turlag på tur med flyktningene

Kviteseid turlag tar flyktningene ved akuttmottaket i Vrådal, etter hvert også i Morgedal, med på korte og lange turer tilpasset deltakernes ferdigheter, ønsker og behov.

Dette er svært kjærkomne og viktige tiltak for mennesker som trenger å oppleve positive ting sammen i den situasjonen de er i, sier leder i turlaget, Jon Ingebretsen, som allerede har hatt flere turer sammen med flyktningene. De setter pris på å bli tatt med på turer der opplevelser og fysisk aktivitet blir kombinert, og maken til glede og takknemlighet fra disse menneskene skal en lete lenge etter,  uttaler Jon Ingebretsen, som understreker at disse turtilbudene vil en holde på med så lenge det vil være flyktininger i mottakene både i Vrådal og Morgedal. Det er viktig at disse menneskene blir møtt med åpenhet og inkluderingsvilje i lokalmiljøet, noe Kviteseid turlag sammen med mange andre vil bidra til.

Jon Ingebretsen i Kviteseid turlag på tur med flyktninger fra mottaket i Vrådal. Tursuksessen vil bli gjentatt.
Jon Ingebretsen i Kviteseid turlag på tur med flyktninger fra mottaket i Vrådal. Tursuksessen vil bli gjentatt. Foto: Jon Ingebretsen
Denne gjengen med spreke flyktninger besteg et av Vrådals høyeste og bratteste topper, Roholtsfjell, sammen med turleder Jon Ingebretsen.
Denne gjengen med spreke flyktninger besteg et av Vrådals høyeste og bratteste topper, Roholtsfjell, sammen med turleder Jon Ingebretsen. Foto: Jon Ingebretsen

Sundag 8. november var 22 flyktningar frå akuttmottaket i Vrådal, saman med 4 lokale turjenter og Jon Ingebretsen som turleiar på tur til Skardstøylnatten, med glade og takknemlege turdeltakarar og i strålande haustver. Turane held fram utetter hausten.

Glade flyktninger på toppen av Venelifjell i Vrådal på tur med Jon Ingebretsen i Kviteseid turlag.

Skrevet av Hanne Findal 29. oktober 2015