Bli med DNT 26-45 Telemark på tur!

Ville, vakre Lårdalstigen
Ville, vakre Lårdalstigen Foto: Simon Hodgson

DNT 26-45 Telemark er en turgruppe som arrangerer turer og aktiviteter for alderssegmentet 26-45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne ut i skogen, ut til sjøen og opp på fjellet. Ved å dra på tur sammen jobber de for å skape gode naturopplevelser og ikke minst vennskap, på tvers av Telemark.

Simon Hodgson, en av turlederne i DNT 26-45 Telemark, kommer opprinnelig fra Birmingham. Han og kona flyttet til Norge i 2014, på grunn av jobb, og nå er de bosatt i Herre i Bamble. Simon deltok på en del sommer- og vinterturer, blant annet fellesturer med DNT, før han etter hvert engasjerte seg som turleder i DNT 26-45 Telemark. – Uansett om du er ny i Telemark eller Norge, er DNT 26-45 Telemark en fantastisk mulighet til å møte likesinnede folk, og å bli kjent med de kjempefine naturopplevelsene som er tilgjengelig her i Telemark, sier han. – Jeg møter så mange folk som gir så mye tid som frivillig i DNT, og det gleder meg å være en del av det!

Turleder i DNT 26-45 Telemark, Simon Hodgson
Turleder i DNT 26-45 Telemark, Simon Hodgson Foto: DNT 26-45 Telemark

Simon forteller at han har drevet en god del med friluftsliv i England også. Blant annet var han veldig aktiv i en fjellsportklubb, der han han fikk mange gode venner og også møtte kona si. – Men jeg syns at DNT som organisasjon kanskje er unik i verdenssammenheng. Her er det noe for alle! Simon smiler, og legger til: - Vennene mine som kommer på besøk fra England blir alltid misunnelige på det fantastiske hytte- og stinettet.

På spørsmål om sitt beste turtips, sier han at det er så mange fine turer å velge i, at det er vanskelig å velge. Men han trekker fram en hytte-til-hytte-tur på ski fra Rjukan til Haukeliseter. – Dessuten er kyststien i Bamble veldig vakker, og Lårdalstigen er en spektakulær sommertur! Simon var turleder for DNT 26-45 Telemark på en tur til nettopp Lårdalstigen i fjor høst, og forteller at det var en helt perfekt helg, med utrolig fint vær og en skikkelig god gruppe. Akkurat sånn det skal være.

Så hva har Simon å si til deg som lurer på om du skal bli med DNT 26-45 Telemark på tur? – Bare bli med! Ikke vær redd for å komme alene, de fleste er i samme situasjon. Vi er en veldig hyggelig gjeng!

Turer med DNT 26-45 Telemark våren/sommeren 2021 (med forbehold, grunnet koronasituasjonen):
29. mai: Tur til Krogshavn med grilling
5.-6. juni: Helgetur til Himingsjå
11.-12. juni: Telttur til Blefjell

For mer informasjon om DNT 26-45 Telemark, se telemark.dnt.no/dnt2645/ eller Facebook-gruppa DNT 26 – 45 Telemark.
Har du lyst til å engasjere deg? Ta kontakt med leder Sine-Sara Astad: sinesara@gmail.com.

Skrevet av Solveig Rauan Holten 13. mai 2021