Sommer på en ubetjent hytte

Foto: Marius Dalseg Sætre

Ikke lenge til sommer og fri, og det er fortsatt ledige plasser på flere av våre ubetjente hytter.

DNT Telemark har ubetjente hytter både langs kysten, i skogen og på fjellet. 

Nyt roen på Sommerseter, utsikten på Solumhytta, turmulighetene ved Fugleleiken eller kajakk- og fiskemulighetene ved Flekkerhytta. Disse fire hyttene finner du i brytningspunktet mellom skog og fjell i Luksefjell og på Svanstul. Hyttene er omkranset av vakker skog og topper med vakker utsikt. 

Til fjells kan du fram til 25. juni bo på den ubetjente delen på Kalhovd Turisthytte. Kalhovd er nemlig ubetjent deler av sesongen når hytta ikke er betjent. Etter 25. juni er det kun mulig å bo på hytta med betjening. Litt mer sentrumsnært, nærmere bestemt ved Rjukan sentrum, finner du de to koselige utleiehyttene ved Krokan. Her kan du bo sentralt og ha kort vei til vidda med bil eller buss til Kalhovd og Gaustatoppen eller Krossobanen til Kvepseborg. Krokan åpner 15. juni.

Mule Varde, Sildevika og Øitangen, som ligger ved kysten, er for det meste booket hele sommerferien, men om du har mulighet til å dra på hverdager før ferien går i gang, har du en god sjanse til å oppleve kystidyllen både i Porsgrunn og Kragerø.