Ruben første vinner av DNTs dugnadspris

Fra Rubenstur over Hardangervidda i 2017.
Fra Rubenstur over Hardangervidda i 2017. Foto: Ruben Smith

DNTs Dugnadspris sine første vinnere er kåret, og det er en stor ære å få gratulere Ruben Andre Smith med seieren!

Det var en rørt Ruben som i dag mottok en velfortjent pris for alt han har lagt ned av tid og engasjement gjennom sin tid i turistforeningen!

- Det er en stor glede å ha bidratt til at både deltakere og hjelpere på Rubenstur har fått økt livskvalitet i ni år, forteller Ruben.

Han bekrefter at prisen absolutt er en stor boost til å jobbe videre med Rubenstur for å gi menensker med fysiske funksjonsnedsettelser mulighet til å oppleve Hardangervidda og flerdagerstur, og på denne måten gi dem både minner for livet, nye venner og opplevelser, og ikke minst mestringsfølelse.

- Vi er stolte av Ruben og hans utrettelige engasjement for å få andre ut på tur, sier styreleder i DNT Telemark, Thor Kamfjord.

Han legger til at det er frivillige som er grunnstammen i DNT Telemark, og da er det ekstra moro når de blir satt pris på på denne måten.

Om prisen

DNTs Dugnadspris er helt ny av året. Denne tildeles en person som har utmerket seg med engasjement og innsats for DNT. Hederstegnet skal favne hele bredden i frivilligheten som DNT har. Enkeltpersoner over hele landet, i alle aldre og/eller dugnadsgrupper, som har utøvd stor innsats over lengre eller kortere tid kan nomineres, så det er virkelig stas at en av våre ildsjeler har stukket av med seieren i år.

I ti år har Ruben stått på med sitt engasjement for DNT Telemark og for å tilrettelegge for at alle med fysiske funksjonsnedsettelser lettere kan komme seg på tur og oppleve friluftslivet. For innsatsen han har lagt ned i alle disse årene, er han nå altså DNTs Frivillighetspris sin aller første vinner!

Prisen er en flott anledning for hele DNT-familien til å vise sin takknemlighet til våre frivillige over hele landet. DNTs største styrke er frivillighet, og den aller største æren for tilbudet vårt er det de frivillige som skal ha. Per Hanasand, Styreleder i DNT

Om Ruben

Ruben er en person med stort pågangsmot og minst like store drømmer. I løpet av sin fartstid som frivillig i DNT Telamrk har han blitt en slags hybrid mellom deltager og frivillig i turgruppa "Klart det går". Denne gruppa er  for personer med fysiske funksjonsnedsettelser, og en viktig gruppe både for Ruben, andre frivillige og deltakere.

I tillegg til sitt engasjement i Klart det går-gruppa, er Ruben initiativtaker til en ukestur på Hardangervidda kalt "Rubenstur". Denne sommeren arrangeres turen for tiende gang!

Ruben brenner ikke bare for de lange turene. Han er også en forkjemper for gode turmuligheter og friluftsliv i nærmiljøet. I Siljan, hvor han bor, er han etterhvert blitt et kjent ansikt for mange etter arbeidet med å få på plass en gapahuk og bålplass tilgjengeliggjort for alle. Siljan Turlag har stått for arbeidet med å lage gapahuken, som har fått navnet "Rubens plass" og etterhvert har blitt et svært populært turmål i Siljan.

Foto: Jenny Flobak

Ruben ble i høst nominert til Frivllighetsprisen til Frivillighet Norge. Der ble han plukket ut blant 250 nominerte så selv om han den gang ikke vant, kan vi trygt si at han likevel går av med sin seier nummer to. Noe som er vel fortjent!

I forbindelse med denne nominasjonen ble det laget en film om Rubens engasjement. Klikk her for å lese mer om den andre nominasjonen og for å se filmen.