Vant opphold på Øitangen!

Saamund, Maren og Sondre vant opphold på Øitangen.
Saamund, Maren og Sondre vant opphold på Øitangen. Foto: Ruth Ellegård

Saamund fra Kviteseid var 12 år da han vant påskekonkurransen med sin familie - et flere dagers opphold på DNT Øitangen på Jomfruland!

I samarbeid med Sparebank 1 og Systemkjøkken arrangerte DNT Telemark en påskekonkurranse i fjor. Familien Heggtveit var de heldige vinnerne, og fikk nylig benytta premien sin - et opphold på Øitangen!

"Det var stor aktivitet hele påska, vi var på tur med SjekkUT-appen hver dag - vi ville så gjerne vinne!" forteller mamma Tone Heggtveit.

Alle var med på tur, og nå koser de seg med premien i Hovedhuset på Øitangen.

"Vi ble kjempeoverraska og veldig glade, når vi fikk vite at vi vant," sier denne koselige gjengen.

- Hva har dere gjort på øya disse dagene?

"Masse," svarer Saamund (12 år), Maren (14 år) og Sondre (5 år). "Vi har vært på Tårnbrygga og spist deilig is, gått masse turer, sett på fyrtårnene og alle hestene."
​​​​​​​

Sondre er kanskje aller mest fasinert av alle kuene som går og beiter fritt på øya, men han har lagt merke til at mange koser seg på sykkeltur her, han til og med sett noen som har hatt en katt med i sykkelvogna på tur. Krabber har blitt fisket fra brygga, der også en havnål ble observert svømmende rundt.

Bading og soling på stranda, plukking av både blomster og skjell har familien hygget seg med. Saamund har gått hele øya på langs, den er litt over 7 km. lang, mens Maren har bidratt til et flott sandslott på stranda, rett nedenfor hytta.

Familien melder at de har trivdes i Hovedhuset, og at de har sovet godt! 

"Vi kommer gjerne tilbake!" sier den blide og aktive gjengen, før de løper til stranda for en ny dukkert.

Skrevet av Helga Drøyli 29. juni 2021