Hva enn du måtte trenge til turen

I tursenteret har vi fått påfyll på en rekke ulike varer, samt tatt inn noen nyheter. Her finner du en liste med beskrivelse av de ulike sommernyhetene. Velkommen innom for å ta en titt!

I tursenteret har vi et bredt utvalg av turklær og ulikt utstyr til sommerturene dine. Vi har nylig fått påfyll på varer som de populære sitte/liggeunderlagene til Thermarest, men også noen nyheter som de lette og behagelige ull t-skjortene fra Lifestyle kolleksjonen til devold.

Devold Lifestyle er en serie svært behagelige og lette hverdagsklær. I denne kolleksjonen har Devold lagt ekstra vekt på design-detaljer for å skape et urbant og hverdagslig preg. Ullas egenskaper er like viktig i hverdagen som i fjellheimen derav Devold Lifestyle. I tursenteret har vi fått inn flere ulike plagg fra denne kolleksjonen blant annet singlet og to ulike typer t-skjorter til dame, samt en t-skjorte variant også for herre.

Bergans Shorts og zipoff pants: Fra Bergans har vi fått påfyll av shorts til både dame og herre, samt en lett og behagelig sommer-turbukse med en zip over låret som gjør buksa om til en shorts i sommerværet. Om finværet er garantert er shorts et must i sommervarmen. Damemodellen er Bergans Tyin som er en stretchy softshell shorts som er hurtigtørkende og puster godt. For herre kan vi tilby modellen Utne som er en lett og komfertabel shorts som passer perfekt til en topptur i varmen.

Fra Eagle har vi blant annet fått noen nye stilige farger av den gode termoflaska som holder drikken din kald i opptil 24 timer og varm i opptil 12 timer. Flaska er god å holde, lett å rengjøre, og får like fint plass i sidelomma på sekken som i strandbagen. Et annet produkt vi har fått inn fra Eagle er den lille, rektangulære non-stick stekepanna med høy kant. Denne stekepanna veier under 300g og er perfekt om man skal lage seg en lett kveldsmat eller om man reiser på tur alene.

Thermarest sitt populære ligge/sitteunderlag Z-lite Sol er tilbake igjen på våre hyller og klare til å bli tatt med ut på tur. Underlaget er superlett å pakke sammen ettersom det bretter seg fint ut og inn uten problemer. I tillegg reflekterer aluminiumsbelegget varmen enda bedre med en økning på nesten 20% sammenlignet med tidligere modeller, slik at det oppnår imponerende 2 i R verdi (noe som er veldig bra for et foam underlag).

En annen nyhet i tursenteret er Norsk Ullsåle Utmark Ullunderlag som er et liggeunderlag laget av 100 % ren, norsk saueull. På grunn av sin varmeisolerende egenskap, egner det seg spesielt godt som underlag i hengekøyer, på luftmadrass og i pulk. Med denne i sekken trenger man ikke bekymre seg for en kald sommernatt i hengekøya.

En annen nyhet som kan være gøy å ha med på turen for både store og små er bær- og soppbøker. Her finner du informasjon om hva slags omgivelser veksten trives i, hva som er giftig/spiselig, og hvordan det tilbredes. Om du er interessert i plukke med deg litt eget på veien mot målet er disse bøkene superkjekke å ha liggende i sekken (om man har plass). Bøkene egnes best til skikkelige bærturer med godt turfølge gjennom sommeren og høsten.

Melkepulver i posjonspakker er også en av våre nyheter som har slått godt an. Disse har mange vært borte i før da de pleier å ligge på lageret til de selvbetjente hyttene. Disse posjonspakkene passer perfekt til de turene der du gjerne skulle hatt med melk, men ikke har anledning til å bære fersk melk i sekken.

Tørrmelken er produsert av Normilk, og er laget av 100 prosent norsk melk. Dette er skummetmelkpulver med svært lang holdbarhet. Posen veier 20g som utgjør 2dl melk når blandet ut. Du kan lese mer om melkepulveret og få tips til en ny turfrokost på DNT Sør sin artikkel her.

Som medlem får du 15% rabatt på alt av utstyr og klær i tursenteret! Du kan raskt og enkelt melde deg inn via nett ved å trykke på knappen under.

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 21. juli 2021