Rubesntursuksess på tiende året

Foto: Morten Flatebø

For tiende året på rad har den tilrettelagte langturen, Rubenstur, gått av stabelen! Les Rubens rapport her. 

Tekst: Ruben Smith

I år var vi en fin gjeng på tjue mennesker som reiste forventningsfulle mot fjellets gleder. Det var ti års-jubileumstur og gleden var stor hos oss alle som møttes på Tuva Turisthytte. Betjeningen tok oss vell i mot med god mat og en hyggelig atmosfære. Vi starta med en "bli kjent"-runde og drøfta ukas rute med stor glede.

Så bar turen innover på vakre Hardangervidda, og været var med oss i år. Det var en herlig gjeng mennesker på ti deltakere og ti hjelpere som opplevde mestring og glede i stor skala fra første dag. Vi ble fort en familie på tur som la kilometer etter kilometer bak oss. 

DNT Telemark er flinke til å inkludere nye mennesker på tur hvert år! Det er vår store målsetting for å få folk til å oppleve mestring og glede som igjen gir økt livskvalitet. 

Turens mål var å gå fra Tuva Turisthytte til Åan Turisthytte, med fem teltnetter underveis. Vi var en fin gjeng som mestret utfordringene i strålende solskinn dag etter dag. Leirstedene la vi ved siden av vann og bekker med stor idyll så vi storkoset oss! Vi hadde en basecamp med to overnattinger med muligheter for topptur, og hvile i camp. Dette ga stor mestring og glede hos alle med tid til gode samtaler på kveldstid.  

Så bar turen videre mot siste teltcamp, og vi kjente godt varmen, så vi var flinke til å drikke mye vann og få i oss godt med salt. Det var en krevende dagsetappe for oss alle, men gleden var stor når vi nådde et fantastisk leirsted. Vi rigget opp fjorten telt, og vår siste middag ute i felt ble som alltid et herlig spekematmåltid. Det ble en ny, fin kveld med hyggelig samvær. 

Så var det sjarmøretappen igjen mot Åan Turisthytte. Alle fortsatt ved godt mot, og vi nøyt nok en dag med solskinn. Vi fikk en stor utfordring siste etappe ned mot turens mål i ulendt bjørkebelteskog. Vel framme var jubelen derfor ekstra stor!

Vi ble tatt godt i mot av hyttebetjeningen og storkoste oss med god middag en herlig gjeng. Det ble en hyggelig kveld med svært hyggelig sosialt samvær. 

Det var en stor glede å runde av tiårsjubileet med en så fantastisk tur!

Skrevet av Katrine Tellsgård 28. august 2021